onsdag den 28. september 2016

Sol, blæst og ledt regn over Roskilde Fjord

Vejrudsigten for onsdagsturen var lidt problematisk, så et par af de tilmeldte meldte fra. Vi blev således blot fire kajakker, der satte ud fra Skuldelev Strand med kurs mod Skovbroen. Det var tanken, at vi ville nyde frokosten i Eskildsøs skønne natur, men det blev hurtigt droppet, da vinden var for kraftig, så det ville blive svært at finde et godt sted med læ for vinden, derfor blev det Selsø Hage, der skulle lægge sand til vores frokostpause. Ved Østbybugten måtte vi ro op i vinden og godt ind i bugten, da vinden fik frit løb ned i dalen og ud over vandet. Krydset var uproblematisk, men vores erfaring med dette område er også ret stort. Efter dette kryds var nemt at komme til Skovbroen. Skoven omkring vidnede på, at efteråret er på vej.

Efterårsfarverne er så småt ved at indfinde sig.

Vi fortsatte helt ud til hagen for lige at opleve, hvor kraftig vinden var. Det var interessant at se det smalle sund, hvor vinden var mod nord og strømmen mod syd. Strømmen var kraftigst, så det gav et ret livligt farvand. Vi lagde ind i læ for vinden og holdt frokostpausen.


sydvestenvinden var ret så kraftig.

Vibeke havde lavet citronfuldmåne til os, hvilket var helt fint; der blev kun få krummer tilbage!

Citronfuldmåne.

Vinden tog til, så turen tilbage til Skuldelev gav lidt flere udfordringer ved de åbne områder. Der skulle virkelig lægges kræfter i, hvor der var sidevind og modvind, så vi roede meget kystnært hele strækningen til Skuldelev. Trods den dårlige vejrudsigt havde vi en meget fin tur.

Turen: Skuldelev Strand til Selsø Hage og retur.
Dato: 28. september.
Deltagere: Torben, Jakob, Finn og jeg.
Turens længde: 15,8 kilometer.
Vejret: Overvejende overskyet, lidt sol, lidt regn og vind fra sydvest 5 - 9 m/s.
Temperaturer: Luften var 19 grader og vandet 18 grader.


Ingen kommentarer: