lørdag den 17. september 2016

Københavns Havn


Den årlige tur til Københavns Havn skulle være lidt af en luksustur for at lave lidt forandring. Det krævede imidlertid, at vejret også ville spille med, så vi har været meget spændte på, om vejret ville vise sig fra den pæne side. 14 kajakker drog af sted fra Holbæk Kajak Klub i rimeligt vejr, måske lidt meget vind, men det var ok. Vi kørte til Christianshavn, hvor vi havde fået lov til at parkere på Endomondos P-pladser, som ligger lige ved det bedste udsætningssted for en tur rundt i havnen. Vi var hurtigt klar til at sætte i vandet efter en kort orientering om området. Turen startede med at ro ud i havnene ved Papirøen og så krydse over til Kvæsthusbroen, for lige at se, hvordan vinden kom ind i havnen. Derefter var det forbi Amalienborg og Amaliehaven, hvor rigtig mange var på tur langs vandet. Så hilste vi på Grubleren ved Esplanadehavnen og derefter på Den Lille Havfrue, hvor der rigtig var sammenkomst af turister. Vi skulle da også ind i det mere rolige vand inde i Frihavnen, vel at mærke den del, vi må ro i, hvor vi lige skulle nyde synet af Bjørn Nørgårds alternative Lille Havfrue.

Bjørn Nørgårds Lille Havfrue med kun en tilskuer.

Derefter krydsede vi direkte over til det gamle og nedlagte B&W skibsværft, hvor vi lige oplevede et bongiejump fra vanvittig stor højde, en fantastisk oplevelse for os der sad i kajakkerne, om jumperen også synes det skal være usagt. Vi rundede lige den ene tørdok, inden vi roede ind bag Holmen og Søminegraven.

Holmen fra bagsiden.

God gamle Ourø, nu som husbåd.

Vi fik også hilst på "S/S Havana" og Mikkel Beha, som holder til i Søminegraven. Det med at bære over ved Kongebrovej var der ikke stemning for, så vi roede uden om Holmen og ind på Erik Skaløs Plads, hvor der hurtigt blev gjort klar til fælles frokost, som bestod af: Hjemmelavet leverpostej, Æg og rejer, Hønsesalat, Roastbeef og tre slags ost. Dertil egne drikkevarer, slik og kaffe. Simpelt, lækkert og godt til en kajaktur. Stor tak til Vibeke for frokosten.

Vanvitteg frokost.

Efter frokosten kom solen frem og gav den ønskede varme til turen rundt i kanalerne. Vi startede med at ro langs Christiania, men ved Prinsessegade var der heller ikke stemning for at stige ud af kajakken og bære kajakkerne over i Christians Kanal, så vi returnerede rundt om Papirøen og ind i kanalen. Også her var der rigtig mange mennesker langs kajerne.


Ude i havnen kunne vi se os selv, som spejlbillede i vinduerne på Det Kongelige Bibliotek. Derefter roede vi ned langs Kalveboderne og vendte ved gangbroen og fortsatte tilbage langs Islands Brygge, krydsede atter over havnen og ind i Frederiksholms Kanal, hvor der også var masser af mennesker langs kanalen. Atter ude i havnen og lidt langs Christianshavn, under den nye gangbro mellem Nyhavn og Strandgade og ind i Nyhavn, derefter under Skuespilhuset. Da vi atter var ude i havnen, måtte vi ligge og vente lidt for at kunne passere havnen og ind bag Operaen og tilbage til vores udgangsted efter en skøn tur rundt i Københavns Havn.

'
Turen: Rundtur i Københavns Havn.
Dato: 17. september.
Deltagere: Bolette, Birgit, Birthe, Karin, Helle, Marianne, Pia, Jørgen, Kim, Michael, Søren og Søren, Hans og jeg.
Turens længde: 24 kilometer.
Vejret: Ret overskyet indtil efter frokosten, derefter en del sol, vind fra øst på ca. 5 m/s.
Temperaturerne: Luften var 20 grader og vandet det samme.


Ingen kommentarer: