onsdag den 15. juni 2016

Tvivlsomt onsdagsvejr

Hvilken vejrudsigt skal man vælge ? Godt spørgsmål, hvem skal man tro på. For der var stor forskel på hvilket vejr, der blev forudsagt over Lejre Vig i Roskilde Fjord.


Nogle ville ikke med på onsdagsturen, da der blev lovet en hel del regn og torden. Vi var 5 kajakker, som mente, at området er udmærket, og hvis der skulle komme torden, er det nemt at komme hurtigt i land, uanset hvor man befinder sig i Lejre Vig. Vi satte ud fra Herslev Strand i solskin, men under en del skyer. Vi roede mod Borevejle; da vi kom ud til Lejre Vig og svingede sydover, fik vi en lille og kort regnbyge, så vi tog rojakker på, og inden alle var klar igen, var regnen holdt op.

En kort lille regnbyge ved Borevejle.

Vi fortsatte alligevel med rojakkerne på, da himlen så ud som om, der ville komme lidt mere regn, men solen skinnede, og vejret var fint. Vi kom helt ned i bunden af fjorden, inden vi roede over i den anden side og satte kursen mod Lyndby. Vi tog regnjakkerne af og holdt konstant øje med vejrsituationen, selv om solen fortsat skinnede. Vi rundede Herslev Havn og fortsatte hen til vikingeskibene, hvor vi lagde ind ved bådlauget og fandt en fin plet i læ for vinden og med masser af sol, her kunne vi nyde frokosten og samtidig lægge en plan for resten af turen. Palle havde wienerbrød med til kaffen og Karin havde vandmelon med, så alt er, som det plejer.

Frokostpause.

Da vi skulle i kajakkerne igen, så himlen ud som om det kunne blive med regn, men solen fortsatte med at skinne. Vi blev enige om at ro længere op langs kysten og krydse til Hyldeholm og så ro nord om Langholm, derefter over til Vestskoven og langs kysten tilbage til Herslev, og sådan blev det i fuld sol hele strækningen tilbage til Herslev. En mørk sky kom godt nok imod os, men uden regn og lyn. Det blev en meget fin tur på trods af, at vi skulle have fokus på vejret hele tiden.

Masser af mågeunger på Langholm.

Ikke alle steder havde solskin.

Da vi havde pakket sammen, drak vi en kop kaffe til resterne af Palles wienerbrød og Karins melon.

Turen: Rundt i Lejre Vig fra Herslev.
Dato: 15. juni.
Deltagere: Karin, Torben, Palle, Bjarne og jeg.
Turens længde 14,9 kilometer.
Vejret: Delvis skyet med udsigt til regn og torden.
Temperaturerne: Luften var 17 grader og vandet 21 grader.


Ingen kommentarer: