lørdag den 4. juni 2016

Knudshoved

Kajakhornsherred er i Sverige, men jeg måtte blive hjemme på grund af udflugt med mine gamle kolleger, så lørdagen var afsat til kajaktur med OKK-Center, som et lille plaster på Sverigesturen. Succesen med OKK-Centers madpakketure er meget begrænset, og i dag var vi da også kun Klaus og mig, der ville ud på oplevelsestur. Vi blev ret hurtigt enige om at med fuld sol og 1 - 3 m/s vind, så var Knudshoved perfekt til oplevelsestur. Vi kom hurtigt af sted, og snart var vi ved Svinø.
Snart og snart, der er trods alt ca. 100 kilometer derned. Vi var meget hurtige med at gøre os klar, få bilen parkeret og snakket lidt med andre kajakroere, der også skulle på tur. Ret hurtigt fik vi lagt Svinø bag os og var på vej mod Avnø. Det var ekstremt varmt, og vinden til lidt afkøling var totalt fraværende.

Ud for Avnø kunne vi næsten ikke vente med at komme ud i sælområdet, så vi satte kursen mod de store sten, men ak, der var næsten ingen sæler at få øje på, men lige pludselig kunne vi se sæler hele vejen rundt om kajakkerne. De opholdt sig i vandet, så de døjede nok også med varmen. Vi lå et stykke tid og betragtede sælerne, inden vi satte kursen mod Knudskov.Sælerne ved Avnø Fjord. 

Da vi roede mod Draget, kunne vi se noget underligt på vandet, og vi besluttede at kigge på, hvad det var, og pludselig gled noget i vandet, det var en sæl med to unger, der havde ligget på en af de store sten i vandet. Ved Draget lagde vi ind for frokost. I modsætning af de andre gange, jeg har været i området, var der denne skønne lørdag rigtig mange mennesker ude på Knudshoved, ja endog en familieudflugt. Det er barskt at invitere på en 10 km gåtur til familieudflugt. Efter frokost bar vi kajak-kerne over Draget og fortsatte mod spidsen af Knudshoved, her var lidt modvind til at køle os lidt af.Ude på spidsen var vi i land for lige at opleve udsigten fra Knudshoved, her kunne vi også høre lyden fra en rockkoncert inde ved Næstved.

Tilbage i kajakkerne igen og nu med medvind ind til Draget, hvor vi gjorde klar til krydset mod Svinø, et kryds på 5,5 kilometer. Det var fint vejr under starten af krydset, men da vi var ude midt på Avnø Fjord, kunne vi se en meget stor kumulussky over Svinø og bag den en regnbyge.
Bedst som vi aftalte, hvad vi skulle gøre, hvis den var med torden, kom det første lyn. Tordenbygen var langt inde over land, så det var et spørgsmål om, hvilken retning den havde.


Tordenbyge inde over Sydsjælland.

Vi kunne se, at den bevægede sig i nordvestlig retning, så vi kunne fortsætte uden problemer mod Svinø. Ved  indløbet til Dybsø Fjord fik vi strømmen imod og bølgerne med os, hvilket gav nogle spændende strømsøer. Klaus hentede bilen, og så fik vi pakket sammen ret hurtigt og tilbage mod Holbæk efter endnu en fantastisk tur rundt om Knudshoved.

Tilbage ved Svinø efter endnu en flot tur.

Turen: Svinø - Avnø - Knudskov Knudshoved og tilbage til Svinø.
Dato: 4. juni.
Deltagere: Klaus og jeg.
Turens længde: 25,4 kilometer.
Vejret: Sol fra en skyfri himmel og vind fra sydøst til sydvest.
Temperaturerne: Vandet 21 grader og luften 26 grader.1 kommentar:

Jakob Thomsen sagde ...

Skøn tur og dejlige billeder.
Det var godt I ikke så mere til lynene.