onsdag den 4. maj 2016

Sommertur til skallehavnen ved Gerlev

Med maj kom også sommeren. April sluttede med kulde og hagl, og maj startede med et fantastisk vejr, ihvertfald de første dage. Vi skulle ud og nyde det fantastiske vejr, men satte godt nok ud i lettere overskyet vejr ved Skovbroen, men solen var på vej, og da vi var kommet på vandet, kom solen også frem, og så stod den på skyfri blå himmel resten af dagen. Vi havde god modvind, så vi måtte slide i det for at komme af sted. Karin kom til ved Skovbroen, og ved Østby Havn lå Bjarne og ventede, og så var vi otte på vandet. Planen var, at vi skulle prøve at ro til Gerlev for at holde frokostpause enten ved jollehavnen eller skallehavnen. Flere gange oplevede vi en gruppe på 3 musvåger højt over os, så vi fik da set rovfugle, mens vi nød det dejlige vejr. Vi passerede Skuldelev, hvor vi måtte vende om for et par uger siden, men i dag var vinden ikke helt så kraftig, så vi havde et fint kryds over bugten ved Kølholm til Tørslev Hage. Ved Gerlev prøvede vi først at ro ind i den lille jollehavn, men det så meget privat ud, så vi roede over til skallehavnen, hvor vi lagde ind ved den nedlagte jernbaneforbindelse, da det var umuligt at ro ind gennem sivene ved landgangsåbningen.
Nu skulle vi have transporteret fem pakker mad og alt det andet grej frem til pladsen ved skallehavnen, og snart var der åbnet for et større ædegilde. Sulten have indfundet sig, så det var bare om at nyde maden.

Så er der serveret.


Afsluttet med jordbærtærte.

Efter maden havde Palle en jordbærtærte med fra "Kagekassen" i Mørkøv, som afslutning på en rigtig god frokost. Vi var nødt til at gå en god tur efter maden, så vi kunne se dette flotte sted. Efter frokosten og gåturen kom vi hurtigt i kajakkerne igen, og så var der ellers fin medvind tilbage til Skovbroen. Atter en fantastisk dag på Roskilde Fjord sluttede ved skovbroen med en kop kaffe og en af  Vibekes cookies.


Turen: Skovbroen til Gerlev og retur.
Dato: 4. maj.
Deltagere: Karin, Torben, Kim, Erik, Jens, Palle, Bjarne og jeg.
Turens længde 23,4 kilometer.
Vejret: Sol fra en skyfri himmel og vind fra nordnordvest ca 4 - 5 m/s.
Temperaturerne: Luften 10 - 13 grader og vandet 12 grader.


Ingen kommentarer: