torsdag den 5. maj 2016

Kongsøre - Anneberg

Vejrudsigten lovede meget svag vind og kun ganske få skyer sammen med temperaturer op mod 18 grader, så jeg synes vi skulle udnytte vejrsituationen og ro en af de fantastiske ture der er langs Isefjordens kyster. Der var kun ganske få, der ville med, så vi blev kun 6 kajakker på turen. Vi fik hurtigt pakket traileren og så af sted mod Sandskredet ved Kongsøre, hvor vi satte ud. Det gik fint med at klæde om, inde under de nyudsprungne bøgetræer, men når vi kom ud i solen, så fornemmede vi hvilken magt solen har fået, når nu skyerne ikke tager af for solstrålerne.



Vi kom hurtigt på vandet og så af sted mod Anneberg inden ti. Først skulle vi lige uden om Marinestationen, hvor der trods Kr. Himmelfartsdag var masser af aktivitet. Efter Marinestationen fulgte vi kysten i passende afstand, så vi kunne nyde den flotte kyst med alle de nyudsprungne løvtræer. Der var en del lystfiskere ude for at fange hornfisk, fangsterne var ikke imponerende, men vi kunne vi tydeligt se masser af hornfisk over sandbunden og når de legede i vandoverfladen. Ved Anneberg vendte vi, men lå også lidt og nød vejret og udsigten til Anneberg Kulturhus. VI roede derefter tilbage til Kildehusene, hvor vi lagde ind for at nyde frokosten. Det var lidt lavvandet, så det var ikke så nemt at komme ind til kysten, med få cm. vand under kølen. Det blev en god lang frokostpause, hvor vi både kunne nyde udsigten over Nykøbingbugten og et friluftsvejlederhold hos Svend Ulstrup, som skulle på vandet, det var nu kun et halvt hold på 30 deltagere, som var ude at øve teknik. Da vi kom tilbage i kajakkerne var vandet faldet ydeligere, så vi skulle godt ud, inden vi kunne ro igennem.

Pladsen ved Kildehusene.

Af sted i samlet flok.

Frømandseleverne klar til vandgang.

Turen tilbage var med ganske svag sidevind, og ved Marinestationen var der lidt refleksbølger. Da vi havde passeret molen, kunne vi se at frømandseleverne var i gang med træningen. Der var nu ikke ret mange røde hjælme tilbage, så de må være et stykke inde i uddannelsen. Da vi nåede tilbage til udgangsstedet kunne vi mærke en meget kraftigt vindpust, så det var godt at vi havde passeret molen ved Kongsøre. Vi fik hurtigt klædt om og pakket traileren og bilerne efter en fantastisk dag på Isefjorden.

Turen: Sandskredet ved Kongsøre til Anneberg og retur.
Dato: 5. maj.
Deltagere: Birgit, Marianne, Inger. Margig, Søren og jeg.
Turens længde: 24,8 kilometer.
Vejret: sol fra en skyfri himmel, lidt vind fra skiftende retninger dog mest fra nord.
Temperaturer: Luften var oppe på 18 grader og vandet har nu passeret 12,2 grader i Holbæk Fjord.

Inter spor - fejl fyrre.

Ingen kommentarer: