torsdag den 21. april 2016

Skovbroen til Skuldelev

Mandag og tirsdag stod den på kraftig blæst fra nordvest og regnbyger, så jeg tvivlede på, om det var muligt at komme på vandet onsdag, men onsdag morgen var med svag vind og blå himmel, utroligt, som vejret kan ændre sig. Turen skulle udgå fra Skovbroen og var planlagt til at gå til Gerlevs lille havn for småbåde eller den gamle skallehavn ved Gerlev.


Der var god modvind i Roskilde Fjord, og ved de åbne områder, hvor skoven og de høje træer ikke kunne give læ, samt over bugten ved Østby, var den ret så kraftig. Ved Østby havn stødte Bjarne til, og så fulgtes vi ad mod Skuldelev. Ved Peberholm måtte vi justere turen, modvinden mod Tørslev Hage var for kraftig, og vi skulle bruge mindst en halv time til at ro over, så vi besluttede at ro tilbage og finde et godt sted for frokost. Vi var noget uenige om, hvad et godt frokoststed er, så det endte med, at vi roede til Skuldelev Strand for at spise frokost på bakken bag shelteren.

Det er et godt pausested


Det var et fint sted i sol og skygge, så vi nød stedet, udsigten og frokosten, desuden havde Bjarne wienerbrød fra Jyllingebageren med. Efter en god lang pause roede vi tilbage til Skovbroen i fin medvind, vinden var dog aftaget lidt, alligevel havde vi god gavn af medvinden. Ved Østby forlod Bjarne gruppen for at ro til sit udgangsted ved Jyllinge. Tilbage ved Skovbroen blev vi modtaget af Kim, som var kommet hjem fra fire måneders skiferie. Det var en meget fin tur, og i dag fulgtes vi fint ad, selv om Bjarne satte ud et andet sted end opslået. Vi kunne opleve rigtig mange andefugle langs fjorden, og edderfuglen var i absolut flertal.

Turen: Skovbroen Peberholm og Retur. 
Dato: 20. april.
Deltagere: Torben, Jakob, Jens, Palle, Bjarne, Søren, Niels-Ulrik og jeg.
Turens længde 16,4 kilometer.
Vejret: Blå himmel med masser af sol, vind fra nordvest 6 - 7 m/s.
Temperaturerne: Luften var 12 grader og vandet i Roskilde Fjord er lige kommet over 10 grader.


Ingen kommentarer: