torsdag den 18. februar 2016

Sæloplevelse

En trist, grå, diset og kold torsdag morgen, hvor natten havde tilført området med et par centimeter nyfalden sne, og så var vi blot tre, som mente at vejret var ok til en kajaktur, eneste lyspunkt da vi gjorde os klar var, at isen var forsvundet.

Selv Kirsebærholmen lignede noget der var optaget i sort- hvid.

Vi fik hurtigt ryddet flydebroen og rampen for sne og gjort os klar og så af sted ud på fjorden, Det gik i fint tempo ud af fjorden, forbi Bognæs og så var det som om, at jeg så en sæl og straks efter var der 5 - 6 sæler omkring os. Sælerne holder til lige ud for Hønsehalsen og Udby Vig, hvor der tilsyneladende er mad nok lige nu. Et par af sælerne var unger fra sidste år, og små søde og nysgerrige sælunger, som vi kunne sidde og nyde. Et par af sælerne kom helt hen til kajakkerne. Vi talte med sikkerhed fem sæler på en gang og så var formentlig en mere, som hele tiden var ved kajakkerne. Et fantastisk syn denne lidt triste formiddag.Sælerne ved Udby Vig.

Vi lå længe og nød sælernes nysgerrighed og de fulgte med os hen til "Marsmanden", hvor vi vendte og sælerne fulgte trofast med tilbage til udmundingen af Udby Vig. Vi har tit mødt sæler ved Isefjorden, men aldrig 5 - 6 sæler på en gang. Derefter var alt lidt lysere efter en sådan oplevelse og så var der bare lige 5 kilometer ind til Holbæk. Jeg anvendte neoprenvanter i dag, jeg troede det var nok, men de sidste kilometer var ekstremt koldt for fingerne, så uanset hvordan verden vender, så er et par tynde neoprenvanter ikke nok, varmen kom igen og vi havde en meget fin tur.


Turen: Holbæk Kajak Klub til Marsmanden og retur.
Dato: 18 februar.
Deltagere: Hans, Søren og jeg.
Turens længde 14,4 kilometer.
Vejret: Tørt, gråt og trist vinter- forårsvejr.
Vemperaturerne: Luften var 3 grader og vandet blot 2,6 grader.Ingen kommentarer: