onsdag den 13. januar 2016

Onsdagstur med forhindringer

Otte glade kajakroere mødte denne onsdag morgen op ved Møllekrogen, men smilet blev hurtigt lige så stift som vandet. Møllekrogen var fyldt op med is, og der var is så langt ud, vi kunne se. Vi var lidt skuffede over situationen uden at vise tegn på panik, "Skal vi da slet ikke på vandet???" Vi har ikke for vane at aflyse en onsdagstur, så vi blev hurtigt enige om, at vi skulle prøve at køre over til Hammer Bakke for at se, om det var muligt at komme på vandet ved Øster Løb, og så lettede vi fra Møllekrogen med kurs mod Hammer Bakke.

Uha med is.

Ved Hammer Bakke blev vi mødt af isfri fjord, men også lidt vind fra nord, så vi besluttede os for at ro op til Sørmer Skov, nu vi havde brugt en time til at finde ud af, at Roskilde Fjord ikke var stedet for onsdagsturen. Vi fik hurtigt pakket kajakkerne med mad og det lune, og gjort os klar til at komme på vandet. Der var en lille smule kold modvind op gennem Østerløb, men ikke noget der føltes som kold vinter, solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, så det var skønt at være ude på fjorden.

Af sted mod Sørmer Skov i let modvind.

Isbryderne.


Da vi lagde ind til Sørmer Skov skulle vi lige igennem lidt kystis. Isen var kun et par centimeter tyk, så der blev hugget en rende med pagajen, til vi kom ind til støvledybde, men det var absolut ikke nemt at komme igennem isen og få trukket kajakkerne op på kysten. Vi gik en tur inden frokost for lige at få lidt varme tilbage i kroppen efter al det legen isbryder. Frokosten blev nydt, nogle spiste suppe, mens andre nøjes med et par hjemmegjorte klemmer. Derefter atter en lille gåtur, for det var koldt at sidde i skovkanten, hvor solen ikke kunne give os lidt varme. Så var det af sted igen, og nu var der næsten ingen vind, så vi måtte bruge pagajerne fuldt ud hele den korte vej tilbage til Hammer Bakke. Det blev en kort tur på grund af issituationen i Roskilde Fjord, men en meget fin tur i et fantastisk vejr.

Ture: Hammer Bakke til Sørmer Skov og retur.
Dato: 14 januar.
Deltagere: Torben, Jakob, Jens, Palle, Thomas, Jan, Morten og jeg.
Turens længde: 9,7 kilometer.
Vejret: Vekslende skydække med en hel del sol og vind fra nord ca. 5 m/s faldende til ca. 3 m/s.
Temperaturer: Luften - 1 grad og vandet + 1 grad.


Ingen kommentarer: