onsdag den 2. december 2015

Gløgg, æbleskiver og masser af kuldydrater

I dag var det gløgg- og æbleskivetur. Torben havde sat arbejdsopgaverne i udvalg og tog sig selv af æbleskiverne, Jan klarede gløggen, Jakob skulle medbringe syltetøj og flormelis, jeg skulle have tallerkener, servietter og gafler med, Kim skulle sørge for ordentligt vejr og Jens og Palle skulle sørge for en overraskelse, og sådan tog vi af sted fra Møllekrogen med kurs mod Lyndby denne grå og kolde formiddag. Vejret var fint, hvis man tager de forudgående dage i betragtning, her har der været masser af regn og storm med op til orkan i vindstødene, så 10 plusgrader, lidt gråvejr, men tørt og med svag vind må betragtes som bestået.


Sigtbarheden var dog ikke fantastisk, men vi er også i december, så det kunne være meget koldere. Vi havde således svag modvind til Lyndby, hvor vi lige skulle en tur ind i havnen, her var plastsælen taget på land for vinteren, vi kan så håbe på, at den skal igennem en kraftig istandsættelse og smukkesering, for køn er den langt fra, men den står normalt også uden midt på fjorden.


Fra Lyndby roede vi tilbage til vikingeskibene, hvor vi lagde ind, og de, der havde arbejdsopgaver, gik straks igang med at bage æbleskiver på Trangiaovnen og lave gløgg på Trangia. Jan havde købt en meget smagfuld økologisk gløgg, som blev kraftigt fortyndet med en god rødvin, og så spiste vi æbleskiver til gløggen. Peter kom lige forbi for at hilse på. Peter har problemer med sine ben, og så kan han ikke rigtig komme ud at ro. Det var dejligt at se ham igen. Alt i alt var det en rigtig fin måde at fejre december på, og at julen er lige for.Efter den forlængede pause gik vi en tur over til "Det lille gule hus" med affaldet, mest for at få lidt varme i benene, for så langt ned virkede gløggen ikke. Tilbage ved kajakkerne fik vi pakket alt grejet ned i kajakkerne, og så roede vi tilbage til Møllekrogen. Vinden skulle tage til, men den forholdt sig svag fra sydvest, så den fik vi ikke megen gavn af på turen. Da vi var tilbage i Møllekrogen, fik vi hurtigt pakket sammen, og som sædvanlig sluttede vi turen med en kop kaffe. Hvordan var det så med de dér kulhydrater. Jo - Torben havde sat Jens og Palle til at komme med en overraskelse under turen, den bestod først af en pebernød til hver, ikke så stor, men meget lækker, derefter to slags lækkert wienerbrød fra bageren i Hundested, og til sidst flødeboller og chokoladefrøer, så ingen kunne komme i nærheden af at gå sukkerkolde - kun kolde. Det blev en meget fin tur med masser af kulhydrater, alle klarede deres opgave til topkarakter og jeg rundede de 1000 kilometer i år.

Fint decembervejr på Roskilde Fjord.

Turen: Møllekrogen til Lyndby og retur.
Dato: 2. december.
Deltagere: Torben, Jakob, Kim, Jan, Jens, Palle og jeg.
Turens længde: 18 kilometer.
Vejret: Gråvejr med svag vind fra sydvest ca. 4 - 5 m/s.
Temperaturerne: Luften var 10 grader og vandet blot 6 grader.


Ingen kommentarer: