onsdag den 9. december 2015

1000 km tur

Altså, for at slå det helt fast, så er det ikke en tur på 1000 kilometer, men når en roer har rundet 1000 kilometer på en sæson, bliver det fejret, og en sådan dag var det i dag, jeg har nået dette magiske tal på trods af, at det har været et meget blæsende år.

Klar til afgang fra Skuldelev Strand

Vi satte ud fra Skuldelev Strand med 3 madpakker i kajakken og startede turen ved at ro rundt om Kølholm. Der var lettere højvande i Roskilde Fjord, så det var en fin ide med at runde Kølholm, det var ikke så besværligt med de mange sten ved øen og samtidig fik turen en passende længde. Vejrudsigten lovede op mod 8 m/s fra vest hen over middag, vi fik en hel del sidevind på de åbne stykker ved Kølholm, så der var vind ud over fjorden. Derefter roede vi mod Selsø Hage med den lave sol lige imod os, det var svært at se fremad med både modsol og genskin fra vandet, men den 10. december skal vi vel ikke klage over, at solen kan være et problem. Vi rundede bugten ved Østby og holdt os tæt på kysten resten af strækningen til Selsø Hage. Ved Vesterløb mellem Eskildsø og Skovbroen var der meget kraftig sydgående strøm sammen med vind fra syd, hvilket gav nogle mærkelige bølger ude midt i løbet.


Vi lagde ind på stranden på Selsø Hage for at nyde frokosten i læ bag træerne. Madpakkerne blev stillet frem og så nød vi bare nogle fantastiske stykker smørebrød. Jens havde saftevand med til maden og Torben havde chokolade med til kaffen, så det blev nødvendigt med en tur rundt på hagen, inden vi skulle retur til Skuldelev. I stedet for at vinden skulle tage til, var den faldet til 3 - 4 m/s, så vi rigtigt kunne nyde solen under turen tilbage.

Med kurs mod Selsø Hage i fuld modlys.

3 velvoksne madpakker på stranden.

Tilbage ved Skuldelev fik vi hurtigt pakket sammen, og så nød vi lige den sædvanlige kop kaffe, inden vi skiltes efter en usædvanlig flot tur på Roskilde Fjord.

Turen: Skuldelev Strand rundt om Kølholm derefter til Selsø Hage og retur.
Dato: 9. december.
Deltagere: Torben, Kim, Jens, Palle, Peter, Jan, Søren og jeg.
Turens længde 18,9 kilometer.
Vejret: Da vi satte ud blev det skyfrit med let vind fra øst, senere faldt vinden til 4 - 5 m/s.
Temperaturer: Luften var 10 grader, da solen skinnede, da solen nærmede sig horisonten, blev det koldt. Vandet ca. 7 grader.


Ingen kommentarer: