onsdag den 4. november 2015

Vindstille

Vi har flere gange i år haft svag vind, men vindstille dage, dem har der ikke været ret mange af. I dag satte vi ud fra Skuldelev Strand en lidt grå og diset onsdag, hvor der faktisk var helt vindstille. Planen var, at vi ville ro nordover og så se, om det blev Kignæs eller Vænget, der skulle have besøg af seks kajakker. Med disen over fjorden var det svært at se ret langt, og disen var da også lidt i vejen for efterårsfarverne.

Tørslev Hage i formiddagsdis.Ved Tørslev Hage kunne vi se, at der var sat markeringspæle på stranden, hvor den nye bro over Roskilde Fjord skal bygges. Det ser umiddelbar ud som om, de mener det med en ny forbindelse over fjorden. Da vi kom til resterne af jernbanebroen ved Frederikssund, besluttede vi at ro gennem kanalen ved Frederikssund Havn og så lige ro en tur rundt i havnen nu, hvor lystbådene er sat i vinterhi. Ved Kronprins Frederiks Bro var der lidt broreparation sammen med en lille smule strøm i fjorden. Vi roede langs kysten til Kignæs Havn, men kajakbroen var taget ind, og området så ret forladt ud, så vi roede tilbage til Kignæs Skoven og holdt frokostpausen under skrænterne.Ham med hatten.

Citronlagkage.

Efter frokosten havde Torben citronlagkage med grundet noget med 27 års fødselsdag den 92. oktober. Der måske lidt med rækkefølgen af tallene. Citronlagkagen blev skåret ud i 7 store stykker, hvilket skulle vise sig at passe fint til gruppen. Tilbage i kajakkerne fortsatte vi mod Skuldelev med et smut ind omkring skallehavnen ved Jernbanebroen, og da vi roede mod Tørslev Hage kom en kajakroer imod os. Det viste sig, at det var Karin, der var på vandet i det flotte vejr. Karin fulgte med os til Skuldelev og var med til vores traditionelle kaffe efter turen, og så passede det med, at Karin kunne nyde det sidste stykke kage til kaffen, så det var heldigt, at citronlagkagen var blevet delt i 7. Derefter roede Karin til Værebro og vi kørte hjem efter en meget flot tur trods disen over fjorden, og så nød vi den vindstille dag.

Turen: Skuldelev Strand til Kignæs og retur.
Dato: 4. november.
Deltagere: Torben, Kim, Jan, Palle, Søren og jeg, og så stødte Karin til.
Turens længde: 20,4 kilometer.
Vejret: Diset og vindstille.
Temperaturene: Luften 6 - 8 grader og vandet 9 grader.


Ingen kommentarer: