onsdag den 18. november 2015

Kuling fra nordvest

Kuling var det nu ikke, men hård vind fra nordvest, Farøbroen og Storebæltsbroen var lukket for lette køretøjer, og morgenen var trist, grå og regnfuld, så ikke de bedste odds for en onsdagstur. Vi var dog otte, som kørte til Skovbroen for at komme på vandet og ro onsdagsturen, hvor der var mest læ. Vi klædte om inde i skoven for at komme lidt læ for både vind og regn.


Da vi kom på vandet, klarede det lidt op, og spredte solstrejf kom gennem skydækket. Vinden var stadig kraftig, så vi holdt os langs kysten, og det var muligt, da der var presset meget vand ned i Roskilde Fjord med højvande til følge. Ved de åbne områder kunne vi mærke den kraftige vind, men det var ikke noget problem. Vi passerede Skuldelev Havn, og tanken var, at vi ville ro til Kølholm og holde frokostpause på læsiden, men da vi lå i læ af Peberholm, blev vi meget hurtigt enige om, at der ikke var ret meget læ på Kølholm, så vi roede tilbage til Skuldelev Strand og holdt frokost i shelteren, hvor der trods alt var læ.



Jakob havde dejlige chokolademuffins med, dem nød vi til kaffen. Inden vi satte os tilbage i kajakkerne, gik vi en tur hen til havnen. Vi havde delvis rygvind tilbage til Skovbroen, så vi kunne kun mærke den kraftige vind på nogle få strækninger under turen. Vi fik hurtigt pakket sammen, og så kørte vi ind i skoven og sluttede dagens tur med en kop kaffe, og der var stadig muffins til kaffen. En skøn tur selv om vinden var ret så kraftig.


Turen: Skovbroen til Peberholm og retur.
Dato: 18. november.
Deltagere: Torben, Jakob, Kim, Jens, Palle, Jan, Søren og jeg.
Turens længde 16,9 kilometer.
Vejret: Hård vind fra vestnordvest ca. 12 faldende til 10 m/s. Regnbyger og en del sol.
Temperaturerne: Luften 10 - 11 grader og vandet 9 grader.


Ingen kommentarer: