onsdag den 11. november 2015

En efterårsdag på Roskilde Fjord

Efteråret er over os med masser af vind og regnbyger, men det er dog lunt i luften. En sådan dag satte vi ud fra Møllekrogen og roede mod Sælstenen. Jakob var med igen efter en noget besværlig sygdom. Vejret var udmærket, vi så lidt til solen i starten, men så blev den derefter bag skyerne resten af dagen.


Da det har blæst ret meget fra vest de seneste dage, var det højvandet, så  vi kunne følge kysten ganske tæt. Vi oplevede også enorme flokke af blishøns, der altid holder til på fjorden på denne årstid. Vi fortsatte til Sælstenen, men sælen var taget på land, og kun stenen lå på tilbage på fjorden.


Vi lå lidt og nød vejret ved sælstenens opholdssted og roede derefter tilbage til vikingeskibene, hvor vi gik i land for at holde frokostpausen på dette skønne sted. Erik kom ikke med på vandet i dag, men kørte i stedet for ned for trods alt at nyde frokosten sammen med os. Vi sad fint i læ af et vikingeskib, der har været til reparation gennem længere tid. Vibeke havde bagt både banan- muffins og kokostoppe til os, vi ventede dog med kokostoppene til kaffen efter turen. Efter frokosten gik vi en lille tur i området for at få lidt gang i bentøjet, og så varmer det da også at bevæge sig lidt rundt.Tilbage ved kajakkerne var det interessant at opleve højvandet i området, det gjorde, at vi ikke skulle ret langt ud, før støvleskafterne var for korte, så det var ikke så nemt at komme i kajakkerne, men ellers var det fint med meget vand i fjorden, for så skulle vi ikke passe på de mange sten lige under vandoverfladen. Vi havde ganske svag medvind tilbage til Møllekrogen, og vi kunne mærke, at vinden blev svagere og svagere i løbet af dagen, og efterhånden var det en meget svag vind. Tilbage ved Møllekrogen fik vi hurtigt pakket sammen, og samtidig begyndte det at regne rigtigt. Vi afsluttede turen med en kop kaffe til Vibekes kokostoppe samtidig med, at regnen var så kraftig at vi tog afsked med hinanden ret gennemblødte, men det blev alligevel en meget fin tur.

Turen: Møllekrogen til Sælstenen og retur.
Dato: 11 november.
Deltagere: Torben, Jakob, Jan, Palle, Søren og jeg, samt Erik, der ikke kom i kajakken.
Turens længde: 19,2 kilometer
Vejret: Overvejende overskyet med et par regnbyger. Vind fra vest fra 6 m/s til 4 m/s.
Temperaturene: luften var 13 grader og vandet lige 10 grader.


Ingen kommentarer: