onsdag den 14. oktober 2015

Hammer Bakke - Kyndby Huse

Sidste onsdag måtte vi aflyse at komme på vandet, vinden var for kraftig og vejret for dårligt, så vi blev på land. Det er ellers ikke mange gange Kajakhornsherred har aflyst en tur, men det var vist nok klogt. Efteråret er begyndt at minde mest af alt om vinter, vandet er ca. 8 grader, og det er luften også, så der er ikke længere tvivl, vinteren er på vej, og det er gået stærkt. Jeg måtte da også finde tørdragten frem, da jeg ikke syntes, det ville være rart at lande i vandet, hvis uheldet skulle ske. Da vi mødtes i morges ved Hammer Bakke, var der lidt støvregn i luften, og det så ikke ud som om, at vi skulle få hele solen at se. Da vi havde gjort os klar, var der ingen støvregn, men vand og vejr virkede meget vinterkoldt. Turen skulle udgå fra Hammer Bakke, og frokosten skulle indtages ved Kyndby Huse, lige syd for Kyndbyværket, hvor der ville være læ, og måske ville vi også få solen at se. Det var lavvandet, så det var ikke muligt at ro gennem Kyndbyrevet, så vi måtte hele vejen uden om. Da vi rundede den yderste del af revet, blev vi mødt af to sæler, som fulgte med os mod land. Vi har roet denne tur flere gange, og vi lægger ind samme sted hver gang. Når vi sidder i læ af den store bakke, er der det mest imponerende syn ud over revet. I dag kunne vi samtidig opleve de to sæler ligge og boltre sig i vandet henne ved revet. Peter havde været hos bageren i Lejre for at købe en kringle til kaffen, den var bare rigtig velsmagende.
Landgang ved Kyndby Huse.

Peter og kringlen.

Det var meget svært at fange sælerne ved revet.

Efter frokost gik vi en tur på stien mod revet for at få lidt varme i kroppen, og solen så vi ikke meget til. Tilbage ved kajakkerne fik vi hurtigt pakket sammen, og så var det eller uden om revet igen. Revet strækker sig et par kilometer ud i Isefjorden fra Sømer Skov og er nok det mest stenfyldte område i Isefjorden.

Kyndbyrevet.

Vi mødte sælerne igen ude ved enden af revet, derefter forsvandt de, og så så vi ikke mere til dem. Vi havde dejlig medvind hele strækningen tilbage til Hammer Bakke. Da vi havde fået pakket sammen og læsset kajakkerne på bilerne. sluttede vi turen af med en kop kaffe og resterne af Peters kringle. Det var en fin tur, men vinteren er startet.

Turen: Hammer Bakke til Kyndby Huse og retur.
Dato: 14. oktober.
Deltagere: Torben, Stig, Peter, Palle, Søren og jeg.
Turens længde 16,2 kilometer.
Vejret: Ret overskyet med vind fra nordøst 4 - 6 m/s.
Temeperaturerne: Vand og luft ca. 8 grader.Ingen kommentarer: