torsdag den 15. oktober 2015

En hurtig tur til Vellerup Vig

Der var ikke mange formiddagsroere, som ville med på en madpakketur denne flotte efterårsdag. Vi var kun Birgit og jeg, som var klar til tur. Hans Thor var taget af sted, og Jens og Jesper tog af sted lidt senere.


Vi kørte til Munkholmbroen og satte kajakkerne ud i deres rette element lige syd for broen, da der ikke var ret meget vand på den anden side af vejen. Vinden var nordøstlig, så der var fint læ langs kysten, men vi kunne godt mærke den kolde vind ved de åbne strækninger, der var således svag modvind på hele turen til Vellerup Vig. Sigtbarheden var desværre ikke så god, men i perioder kunne vi nyde efterårsfarverne, når solen fik magten. Solen kom flot igennem en gang imellem, og det gav et helt fantastisk lys på Eriksholm skovenes efterårsfarver. Der var ikke ret mange på vandet, og der var heller ikke meget liv langs kysten med undtagelse af et par lystfiskere, som hyggede sig. En enkelt fritidsfisker var på vandet med barnebarnet, og begge var iført redningsvest, det er ikke så tit vi ser det. Vi roede til Vellerup Vig for lige at se, hvor kraftig vinden var her, hvor der var frit løb ud mod Isefjorden.

Så er efterårsfarverne ved at tage over.

Lidt diset, men også sol over Isefjorden.

Vi lagde ind ved Kyndeløse Nordmark for at nyde frokosten i fint læ. Lige da vi skulle til at søge ind til kysten, forsvandt solen bag en række skyer, og så var frokostpausen i lettere overskyet vejr. I dag var underholdningen en labrador, som muntrede sig med at hente sten ind fra stranden, og den var helt pjattet med at komme i vandet og dykke efter sten, men også meget lydig. Da vi atter kom i kajakkerne, kom solen igen frem, og så havde vi flot efterårssol resten af turen til Munkholmbroen. Det var en flot efterårstur. Jeg havde samme mængde tøj på som i går, men det blev bare alt for varmt, og i går var det lige til pas, sådan er det desværre gennem efteråret.

Turen: Munkholmbroen til Vellerup Vig og retur.
Dato: 15. oktober.
Deltagere: Birgit og jeg.
Turens længde: 15,6 kilometer.
Vejret: vekslende skydække, vind fra nordøst 4 - 6 m/s.
Temperaturerne: 8 grader på begge sider af vandoverfladen.


Ingen kommentarer: