onsdag den 28. oktober 2015

En efterårsdag på Isefjorden

Det er et meget mildt efterår med masser af sol, lunt i vejret, men også en hel del vind, og med østlige vinde er Isefjorden perfekt med læ langs Hornsherredskysten. Vi satte ud fra stranden i Vellerup Vig, hvor vi lagde ud med at ro ind til bunden af vigen. Thomas stødte til ved udmundingen til Isefjorden, han havde lidt problemer med at finde vores udsætningssted, så han satte ud fra Hammer Bakke. Vi fortsatte alle syv langs kysten mod Ejby. Solen stod lavt og gav en meget fin varme. Vi måtte have solbrillerne på, da solskinnet i vandoverfladen var meget generende, hvis man kan tale om, at solen er generende. Vi fulgte kysten tæt, så vi havde mest muligt læ, og først efter sejlklubben Bramsejl krydsede vi over til Bramsnæs.



I den kraftige vind var det ikke nemt at komme gennem revet, og flere af os mærkede da også stenene, som sende en skrabende lyd op gennem kajakken. I den sydlige ende af Bramsnæs, hvor der ikke var læ for vinden, kunne vi mærke den kraftige vind, så vi roede ind mod kysten og udpegede et godt sted at lægge ind, og hvor der også var sol og masser af læ. Vi nød frokosten til den fantastiske udsigt over Inderbredningen og med efterårsfarver på skovene. Søren havde en super god kage med, som vi nød til kaffen.

Læ og masser af sol på Bramsnæs.

Derefter gik vi en lille tur langs kysten, inden vi satte os tilbage i kajakkerne.


Frihuset ligger der stadig, men ser ikke ud til at være frihus længere.

Thomas måtte dele bil med sin kone, så han var nødt til at skynde sig hjem. Tilbage ved bilerne fik vi hurtigt pakket sammen, og så fandt vi et fint sted på stranden med læ, hvor vi nød kaffen og resterne af Sørens gode kage. Det var en meget flot efterårstur på Isefjorden.


Turen: Vellerup Vig til Bramsnæs og retur.
Dato: 28. oktober.
Deltagere: Torben, Kim, Jens, Palle, Thomas , Søren og jeg.
Turens længde 16,2 kilometer.
Vejret: Sol fra en næsten skyfri himmel, lidt diset med vind fra østsydøst ca. 7 - 8 m/s.
Temperaturene: Luften var 10 - 12 grader og vandet 10 grader.

Ingen kommentarer: