onsdag den 23. september 2015

Kattinge Vig

Vi satte ud fra Veddelev Havn og startede turen med at ro ud til Kongedømmet Elleore og derefter over til Bognæs for at få et glimt af havørnene, men det blev kun til et par ravne i første omgang, derefter roede vi ind i Kattinge Vig og helt ind i bunden af vigen, hvor vi lagde ind for frokostpause.

Med kurs mod Kongedømmet Elleore

Det er kajakroeren i midten.

Køerne på Bognæs er stadig på græs.

Helt inde i bunden af Kattinge Vig er det skønt at lægge ind, der er som regel læ, og selv om der er lidt vådt i området, så er udsigten bare så fantastisk. Mens vi sad og spiste frokost, kunne vi opleve rovfugle inde over Bognæsskoven. Det er også et område, hvor der er opsat en del skilte med "Adgang Forbudt", men hvis vi bare holder os fra de områder, så gør vi vel ikke noget forkert ved at lægge ind for frokostpause.

Flere skilte med Adgang forbudt ved Kongehøjen - kedeligt at se.

Efterår er ensbetydende med usikkerhed omkring, hvor meget tøj jeg skal have på, og jeg havde da også fået for meget tøj på i dag, så jeg måtte tage rojakken af, da jeg havde det alt for varmt og var helt våd af sved, så det blev i rotrøje under resten af turen.

Flotte S/S Sagafjord på frokosttur i Kattinge Vig.

Jens havde dejligt wienerbrød med fra bageren i Lynæs og i så store mængder, at der både var kage til kaffen efter frokost og til den afsluttende kaffe, inden vi kørte hjem. Efter frokostpausen roede vi over ved den gamle hammermølle og Kattinge Værk. Ved Ringøen skulle vi da lige ud og se, om ringen stadig var tæt, men den var ret utæt og vandet fossede ud gennem ringen på østsiden, så der må komme ret meget vand ud af kilden på Ringøen. Da vi lå uden ved Ringøen, kom Sagafjord forbi på frokostturen, og vi kunne høre, at vi blev omtalt over skibets højtaleranlæg. Derefter fortsatte vi langs kysten, og ved udmundingen til Roskilde Fjord krydsede vi direkte til Veddelev efter en meget flot tur, her, hvor efteråret virkelig kan mærkes og ses på træerne.

Turen: Veddelev og rundt i Kattinge Vig.
Dato: 23. september.
Deltagere: Torben, Erik, Jens, Palle, Peter, Bjarne og jeg.
Turens længde 18 kilometer.
Vejret: Tørt med en del skyer og vind fra sydlige retninger ca. 4 m/s.
Temperaturerne: Luften er efterhånden nede på 17 grader, og det er vandet også.

De første hundrede meter tegnede ikke spor, det havde noget med on/off knappen at gøre.

Ingen kommentarer: