torsdag den 24. september 2015

Høve Strand - Ordrup Næs

Formiddagsroerne i Holbæk Kajak Klub er begyndt at lave madpakketur hver torsdag, og i dag var der lovet fint vejr med lidt sol og svag vind, men med lidt kraftigere vind over middag, og da vinden var i sydvest, var det oplagt at tage turen fra Høve Strand til Ordrup Næs. På den tur ville vi få lidt modvind under det meste af turen til Ordrup Næs og lidt kraftigere medvind tilbage til Høve Strand, og det er jo noget alle kan lide. Der blev ikke lovet regnvejr, men det holdt ikke helt, der kom lidt regndråber, som man dog dårligt kan kalde regn, men også sol fra en næsten skyfri himmel fra over middag. Vi var hurtigt klar og satte ud fra stranden ved bådlauget. Vi fulgte kysten tæt, så vi kunne nyde den flotte kyst, hvor efterårsfarverne så småt var begyndt at tage over. På grund af vinden var vi nødt til at ro helt hen til bådbroen ved Ordrup Næs for at undgå for meget vind, vi plejer ellers at skære lidt af bugten, men vind og dis gjorde, at vi fik mest ud af at følge kysten.

Ud på næsset, kom dønninger og bølger fra flere retninger.

Vi roede ud til det nordlige hjørne, hvor vinden fra sydvest gav lidt bølger, og da det skulle være en nydelse, vendte vi om og roede lidt ind langs østsiden af næsset, hvor vi lagde ind for frokost. Et sted vi har lagt ind før, og hvor der var fint læ, men også mange tanglopper, og snart begyndte solen at trænge igennem skyerne. Da vi sad og nød frokosten, kom 4 - 5 kraftige bølger fra Oddenfærgen, det må være den færge, der anløb Odden klokken 11.45, som sendte disse bølger mod Ordrup Næs, og da der var gået cirka en halv time, kom der atter 4 -5 bølger fra færgen mod Århus, da den forlod Odden. Begge sæt bølger var ret kraftige og flyttede en stor mængde vand, selv om de kom fra stor afstand, hvordan mon bølgerne så er, når man er tæt på????  Disse bølger kommer et par og tyve gange i døgnet ! ! ! Efter frokosten blev der løbet og gået lidt på stranden for at få varmen tilbage, det er altså efterår, og vandtemperaturen er stærkt faldende.

Flot sted at lægge ind for frokostpause.

Tilbage ved Høve Strand. Bemærk vejrskiftet fra det øverste billede.

Vi kom atter hurtigt tilbage i kajakkerne, og så var der eller masser af rygvind og sol på turen tilbage til Høve Strand. Turen mellem Ordrup Næs og Høve Strand er ekstrem flot, og det hjælper gevaldigt med lidt solskin på denne flotte kuperede og varierede kyststrækning.

 Turen: Fra Høve Strand til Ordrup Næs og retur.
Dato: 24. september.
Deltagere: Grethe, Lisbeth, Marianne, Inger, Karen, Birgit, Steen, Jens, Søren og jeg.
Turens længde 18,6 kilometer.
Vejret: Tørt, vind fra sydvest 4 - 6 m/s, lidt sol, en del skyer og en enkelt lille regnbyge.
Temperaturer: Ca, 16 grader.


Ingen kommentarer: