onsdag den 29. juli 2015

Vikingeskib og pandekager

Atter en dag med skiftende vejr og eneste faste element i vejret var at vinden stadig kommer fra sydvest og er ret kraftig, så ud fra vejret blev det atter en tur fra Møllekrogen til Lyndby. Nu kender vi efterhånden denne strækning så godt, at der ikke er ret meget, der kan overraske os på denne tur.    I dag satte vi ud det sædvanlige sted ved Møllekrogen og var klar til at ro 09.45, så rutinerne sidder også godt.


Vi havde direkte modvind og sol under hele turen til Vikingeskibene og så kom forandringen. Torben havde lagt ud på nettet, at det var pandekagetur, hvilket vil sige, at vi skulle bage pandekager, noget vi ellers kun har gjort i den kolde tid for at skabe lidt afveksling, så det passede fint med en pandekagetur i dag. Vi lagde ind på stranden ved vikingeskibene, hvor vi plejer at lægge ind, og lige så snart vi kom i land, gik nogle meget sorte skyer for solen, og en regnbyge kom forbi. Vi fandt fint læ ved vikingeskibet, der var under reparation og fik hurtigt rigget til, så vi både kunne spise frokost og lave pandekager i læ for vind og regn. Oppakningen var ganske stor og alle havde trangiaen med.

Det var nu ikke alle, der selv stod for at blande pandekagedejen, de gjorde brug af den nemme version. Det tog ikke mange sekunder før alle seks trangiaer var i fuld gang med at fremstille de herligste pandekager. Jeg havde noget af Vibekes hjemmelavede solbærsyltetøj, som lige gjorde noget ekstra ved nydelsen af pandekager. Efter pandekagerne havde Vibeke bagt chokoladekage, som vi skulle nyde til kaffen, så det var nok ikke den sundeste frokost, vi fik denne blæsende og regnfulde dag. Da vi havde spist, skinnede solen atter, så vi gik en tur i området.


Tilbage ved kajakkerne kom der atter lidt regn og nu med torden, så vi blev langs land og roede den modsatte vej af tordenbygen. Vi kunne hele tiden se, at den drev over mod Bognæs, så da vi havde været nede ved Lyndby Havn, var der ingen fare for mere torden i nærheden af os. Solen skinnede, og vinden var i ryggen hele vejen tilbage til Møllekrogen. Da vi kom i land, kunne vi se, at en ny regnbyge var på vej mod os, og inden længe fik vi en ny ret kraftig regnbyge ned over os. Den varede ikke så længe, så vi afsluttede turen med kaffe og mere kage efter en fin tur i meget blandet vejr.


Turen: Møllekrogen - Lyndby og retur.
Dato: 29. juli, 2015.
Deltagere: Torben, Jakob, Kim, Palle, Søren og jeg.
Turens længde: 18,3 kilometer
Vejret: Skyet, regnbyger med lidt sol, så lidt af hvert med vind fra sydvest 6 - 8 m/s.
Temperaturer: Luften og vandet lige under 20 grader.


Ingen kommentarer: