onsdag den 13. maj 2015

Munkholmbroen - Kirsebærholmen.

En særdeles velkendt strækning, men også en af de fineste kyststrækninger ved Isefjorden. Jeg var sidst i området i lørdags, og da blæste det fra sydøst. I dag blæste det fra vest og næsten lige så kraftigt som i lørdags. Vi satte ud fra Munkholmbroen nogle fra sydsiden, og vi andre fra nordsiden af broen. Der var højvande, så vi havde ikke problemer med sten og muslingebanker. Vi startede med at ro over til Munkholm, hvor hele gruppen blev samlet, og så fulgte vi kysten i passende afstand mod Kirsebærholmen. Ved Bredetved var vi ikke i tvivl om, at skydebanen var i brug, og som altid kunne vi ikke se masten med kugle og blink, når vi ror kystnært. Vi havde kontrolleret, at der ikke blev skudt ud over vandet, så der var ingen fare ved at ro forbi.


Under land var der læ, så der holdt vi os så meget som muligt.

Vi holdt os meget tæt under kysten for at få så meget læ, som det var muligt, og ved de åbne områder skulle der virkelig hænges i. Da vi nåede golfbanen, roede vi næsten sidelæns for at komme fremefter. Vi lagde ind ved Kirsebærholmen, til vi var samlet, og så roede vi retur til Søminestationen, hvor vi holdt frokostpause.Klar til afgang fra Søminestationen.

Søren havde lige haft fødselsdag, så han havde en rigtig dejlig gulerodskage med en skøn glasur med; den nød vi til kaffen. Derefter gik vi en kort tur langs stranden, inden vi atter steg i kajakkerne. Vi holdt os hele tiden meget kystnært, da vinden var tiltagende.

De første kuld ællinger er på vandet.

Vi kunne se, at de første kuld ællinger allerede var på vandet. Flere steder kunne vi også opleve mange hornfisk i vandoverfladen, og der var da også mange lystfiskere, der var ude med snøren.

Turen: Munkholmbroen - Kirsebærholmen og retur.
Dato: 13. maj, 2015.
Deltagere: Torben, Jakob, Kim, Jens, Palle, Jan, Søren og jeg.
Turens længde: 17,3 kilometer.
Vejret: kraftig vind fra vest mest tørt, men enkelte regnbyger og lidt sol.
Temperaturerne: luften var 13, og det var vandet også.Ingen kommentarer: