onsdag den 22. april 2015

Mellem Herslev og Ølvig

Efter en hel del ture med meget vind, var det dagen, hvor der stort set ingen vind var, men blå himmel og høje temperaturer. Vi satte ud fra Herslev Strand og roede rundt om Vesterskov til Ølvig.


Vi fulgte den flotte kyst og kunne nyde de udsprungne slåen og de lysegrønne bøgetræer. Da vi kom til Kransekrogen på vestsiden af Vesterskov, kunne vi opleve en stor flok dåvildt, der gik og græssede i skovkanten, et flot syn med de mange dyr.

Vi måtte langt ud i fjorden for at passere Færgebro Rev, og da vi nåede Ølvig, fortsatte vi et lille stykke langs Bognæs, så blev det frokosttid, og vi roede hen, hvor Frederiks sommerhus fra tv-serien "Arvingerne" har været. Vi lagde ind og nød frokosten sammen med en fantastisk udsigt over Ølvig og Bognæs. Patricia havde bagt dejlige muffins til os, dem nød vi til kaffen. Jeg skulle prøvesmage en ny version af Grovers Cup, men den var bestemt ikke den store nydelse. Det blev en meget lang frokostpause, som vi sluttede af med en lille gåtur i området, for vi skulle lige hen at se ramsløgene og nyde udsigten fra bakken ved Nørrehoved. Der var et par musvåger, der kredsede over skoven, men havørnene så vi ikke noget til. Tilbage ved kajakkerne fik vi pakket sammen og så tilbage mod Herslev.
Det var så varmt, at jeg måtte tage rojakken af, for ikke at smelte fuldstændigt under turen tilbage til Herslev. Det var ellers den første tur i år uden tørdragt, og det var ganske dejligt. Fra Agernæs krydsede vi over mod Langholm, som vi fulgte i passende afstand. Kom vi for tæt på Langholm, blev det bemærket af de mange ynglende fugle. Fra Langholm roede vi til spejder-shelteren og derefter tilbage til Herslev Strand efter en fantastisk dag på Roskilde Fjord.

Turen: Herslev - Ølvig og retur.
Dato: 22. april, 2015.
Deltagere: Karin, Torben, Jakob, Kim, Stig, Jens, Erik, Peter, Jan, Bjarne, Søren og jeg.
Turens længde: 16,5 kilometer.
Vejret: Meget svag vind fra nordlige retningen 2 - 3 m/s sol fra en skyfri himmel.
Temperaturerne: Luften 16 grader og vandet 12 grader.


Ingen kommentarer: