onsdag den 26. november 2014

Atter en tur til Nekselø

Vejret var næsten lige så godt som i torsdags, så oplevelsen med sæler og den smukke Nekselø skulle gentages. Rovennerne fra Kajakhornsherred var indstillet på en lang køretur, så sagen var klar, atter en tur til Nekselø. Vi lagde ud fra det sædvanlige sted neden for Havnsø Hotel, og så roede vi til Stold for at opleve sælerne. Der var igen mange sæler, som fik afprøvet deres nysgerrighed, når vi lå stille. På et tidspunkt kunne jeg se 12 sæler rundt om kajakkerne, men de holdt lidt mere afstand end i torsdags, alligevel var oplevelsen lige så stor.



Efter Stold roede vi tilbage til næsten ud for Havnsø Hotel, hvor vi krydsede over mod revet i den sydlige ende af Nekselø, og så roede vi rundt om Nekselø "mod uret". Det var planen at lægge ind ved den vestlige side af øen for at nyde frokosten oppe på bakkerne. Der var stor forskel på at ro den "modsatte" vej rundt, selv om øen ikke kan have ændret sig ret meget på en uge. Både Palle og jeg kendte et godt sted at lægge ind, og hvor der var nemt at komme op på skrænten. Det var ganske nemt at komme i land, men det er nok det eneste sted langs vestsiden, hvor det er muligt at komme i land uden de store problemer med stenene. Det var derimod noget mere besværligt at komme op på skrænten, men belønningen var en fantastisk udsigt mod Vesterlyng og Røsnæs. Jens havde kage med, så vi kunne nyde en dejlig julekage til kaffen. Efter frokosten med kaffe og kage gik vi en tur op mod den nordlige ende, hvor der var en usædvanlig flot udsigt.











Tilbage i kajakkerne fortsatte vi langs kysten til revet, hvor vi krydsede over til Havnsø Hotel. Vi fik som sædvanlig pakket hurtigt sammen og klædt om. Jens diskede atter op med kage, så vi sluttede en flot tur til Stold og Nekselø med Citronmåne fra bageren.

Turen: Havnsø til Stold og rundt om Nelselø.
Deltagere: Torben, Jakob, Kim, Jens, Palle, Peter, Jan og jeg.
Turens længde: 16 kilometer.
Vejret: Delvis overskyet med meget svag vind fra østlige retninger ca. 2 m/s.
Temperaturerne: luften var 8 grader og vandet det samme.




Ingen kommentarer: