onsdag den 22. oktober 2014

Ud og gå med kajakken

At det er efterår med et totalt ustadigt vejr, mærkede vi ikke meget til i dag. Vi satte ud i stille vejr med blå himmel og en hel del sol. Jan foreslog, at vi roede fra Vellerup Vig til Kyndby Huse, og det er en af de helt fine ture på Iseforden, og hvor vi flere gange har set havørne. Vejret holdt, så vi havde en skøn tur til Kyndbyrevet, og da det var højvande, var jeg en af dem, der troede, at vi kunne ro over revet. Det viste sig, at det var højvande, men ikke så meget, at vi kunne ro over. Så er det vel muligt at ro uden om, men nej, når man er inde ved revet, så er der meget langt uden om, så vi måtte ud af kajakkerne og trække, hvilket Jens opfattede som en stor fadæse, men vi måtte alle ud og trække kajakkerne hen over revet, og det er ikke bare 25 meter, men nærmere 500 meter, det føltes ihvertfald meget langt. Vi kom over i meget spredt flok. Bjarne mente, han kunne blive i kajakken, så han roede tættere på land, og han slap faktisk for en gåtur over revet.Gåtur hen over Kyndbyrevet.

Vi kom over og tilbage i kajakkerne, hvorefter vi roede de sidste hundrede meter ind til kysten, hvor vi skulle sidde og nyde frokosten med udsigten til revet i flot solskin. Det er et fantastisk syn at sidde på bakken og kigge ud over Kyndbyrevet. Da vi havde spist, kunne vi også nyde udsigten til Palles 1000 km. kage. Traditionen tro, har Palle lagkage med, når han har roet 1000 km. i samme år. Denne gang kom lagkagen fra hans eget køkken, og det var en meget fin 6-lags lagkage, og den smagte rigtig godt, så det blev en meget lang frokostpause. Lige kage nok til 9 personer

Sådan fejres 1000 kilometer i 2014.

Tilbage i kajakkerne var vi nogle, som ikke ville igennem revet igen, så Jakob, Søren og jeg roede hele vejen uden om, mens resten roede igennem alle stenene. Lige inden revet oplevede vi en stor havørn inde over skoven, men den kom desværre ikke ud over vandet. Selv om den var langt væk, er det et betagende syn, når den kredser højt oppe over træerne.

Det er en alvorlig sag at ro gennem et sådan rev.

Vi mødtes på den anden side af revet og fortsatte tilbage til Vellerup Vig i roligt tempo. Tilbage ved bilerne drak vi atter kaffe med kage til, inden vi forlod Vellerup efter en skøn tur på Isefjorden.

Turen: Vellerup Vig til Kyndby Huse og retur.
Deltagere: Torben, Jakob, Jens, Palle, Peter, Jan, Bjarne, Søren og jeg.
Turens længde 21,6 kilometer.
Vejret: svag vind fra nordlige retninger, en hel del sol.
Temperaturerne: Luften var 14 grader og vandet 12 grader.
Ingen kommentarer: