onsdag den 15. oktober 2014

Måske klarer det op...

Rigtig efterårsvejr med regntunge skyer var det dagen startede med, og ganske snart var byrden for stor, og så startede regnen, og den holdt sig næsten hele dagen. Vi klædte om i støvregn, og snart efter kom den ene regnbyge efter den anden med masser af vand. Selv sådan en dag er vi på vandet, hvad tænker vi dog på?


Vi satte ud fra Hammer Bakke og roede mod Tempelkrogen. Vi havde ikke roet ret længe, før regnen tog rigtig fat, det styrtede ned, men længere fremme kunne vi skimte lidt opklaring. Det blæste ikke, så selv i regnvejr havde vi en skøn tur, og når der var lidt ophold i regnen, kunne vi også opleve meget store flokke af gæs, som også hellere vil til de varme lande.


Vi fortsatte til Munkholmbroen, hvor vi lagde ind. Her var blot det problem, at selv om det havde regnet kraftigt de sidste timer, så var vandstanden faldet, og det var ret vanskeligt at komme til land. Det kan også være ret vanskeligt at komme i land ved normal vandstand på grund af muslingebankerne. Vi lagde ind ved den nedbrændte Langtved Færgekro, hvor vi kunne sidde og nyde frokosten, mens der var ophold i regnvejret eller rettere mellem et par regnbyger.


Efter frokostpausen fortsatte vi et godt stykke ind i Tempelkrogen. Vi skulle lige nyde synet af Eriksholm Slot, som lige er blevet solgt, inden vi begyndte turen tilbage til Hammer Bakke. Vi havde tørvejr det meste af turen tilbage, og ved Vellerup Vig kunne vi nyde synet af to marsvin på vej ind i vigen, de var nok ude at fouragere. Denne regnfulde onsdag var vi ikke de eneste, der var ude på vandet, mange lystfiskere havde også fundet vej til Isefjorden, men ikke mange havde heldet med sig, selv ørrederne blev nede i dybet og havde ikke lyst til at komme op i regnvejret. Da vi nærmede os Hammer Bakke, startede regnen igen, og vi måtte klæde om og pakke sammen i regn. Vi sluttede dagen med en kop kaffe under Palles bagsmæk, der lige er stor nok til, at vi kunne stå under den i ly for regnen. Trods regn det meste af dagen var det en dejlig tur på Isefjorden.

Turen: Hammer Bakke til Tempelkrogen og retur.
Deltagere: Karin, Jan, Palle, Peter, Erik, Bjarne og jeg.
Turens længde: 26,4 kilometer.
Vejret: UHA - Gråvejr, regnbyger med løs hånd, kun en enkelt solstribe, svag vind fra sydøst.
Temperaturerne: Luften mellem 12 og 14 grader. Vandet 12 grader.
Ingen kommentarer: