fredag den 10. oktober 2014

Kulturnat i København

Der har fra start af været lidt grus i planlægningen af turen rundt i Københavns Havn under Kulturnatten. Vejrsituationen har hele tiden været perfekt til turen. Derfor var det ekstra ærgerligt at ikke flere ville med på denne oplevelse, for det er en stor oplevelse at ro rundt i Københavns Havn, når der er så mange mennesker og aktiviteter ved havnen. Jeg forsøgte med opslag i Holbæk Kajak Klub og på Kajakhornsherred, men interessen var ikke ret stor. Da det helt igennem er en god oplevelse, så holdt en lille gruppe fast i, at de ville opleve Kulturnatten. Vi mødtes med Bjarne på Refshalevej og satte kajakkerne i vandet ved Christianias badestrand, da den ikke er i brug på den tid af dagen, men det er ikke et betryggende sted på denne tid af dagen. Vi var i kajakkerne klokken otte nul nul og så startede vi med at ro over til Holmen. Der var musik fra flere sider, så det tegnede godt. Afspærringskuglerne var fjernet, så vi mente, at så måtte vi godt ro ind omkring Holmen. Vi fulgte kajerne hen forbi Musemusskibet Peter Skram - ham med misilet. Derefter krydsede vi over mod Esplanaden for at hilse på Den Lille Havfrue og Grubleren i Esplanadehavnen.

Den Lille Havfrue fra bagsiden.

Grubleren.

Ingen problemer i havnen, så vi krydsede atter over til Operaen og ude midt i havne passerede vi flere skilte med "Militæt område Adgang forbudt", det var således ikke helt legalt at ro ind omkring Holmen. Efter Operaen roede vi atter ind i kanalerne og frem til Christianshavns Kanal, hvor vi holdt kaffepause ved Kajakole. Da vi roede ud af kanalen inden Christianshavn Canal mødte vi en gruppe kajakker, som også var rundt i havnen. Vi måtte konstatere, at der ikke var ret mange mennesker langs havnen og kanalerne, havnebusser og kanalrundfarter sejlede næsten tomme.

Kaffepause.

Efter pausen fortsatte vi i kanalen ud til havneløbet, hvor vi roede under Langebro og forbi Islands Brygge, krydsede over til Kalveboderne, hvor vi opholdt os lidt ved Inginørforeningens Hus, hvor der var udstilling af Varmluftballoner og en ballonflyver demonstrerede gasbrænderen ude på kajen og selv om vi sat 10 - 15 meter far ballonkurven kunne vi tydeligt mærke varmen fra flammen. VI fortsatte ind i Holmens Kanal og rundt om Christiansborg. Vi lå et godt stykke tid ved Søværnets Dykkerskole, hvor vi blev filmet undervands. Langs Holmen Kanal var der rigtig mange mennesker og der var et godt liv langs kanalen. Ved Kajakrepublic var der også ret mennesketomt, og deres kajakker lå på land? Vi fulgte kajerne frem til Nyhavn, hvor i lige rundede kanalen - ingen turbåde, men en hel del liv på turistbådene og langs den sjove side af Nyhavn, men der var ikke flere mennesker i området end en almindelig fredag aften.

En enkelt havørn mødte vi også på turen.

Nyhavn under kulturnatten.

Efter Nyhavn roede vi under Skuespilshuset inden vi atter krydsede havnen for at ro ind i kanalerne og frem til vores startsted, hvor vi lagde til kvart over elleve. Det var en meget fin aftentur selv om Kulturnatten ikke havde helt så mange mennesker langs kanaler og kajer, som sidste år. Synd ikke flere ønsker denne fantastiske oplevelse.

Turen: Københavns Havn under Kulturnatten.
Deltagere: Karin, Peter, Bjarne og jeg.
Turens længde: 12,4 kilometer.
Vejret: Måneskin og stjerneklart med meget svag vind.
Temperaturerne: Luften var 14 grader og vandet 12 grader.
Ingen kommentarer: