onsdag den 17. september 2014

Orø rundt.

Orø rundt ligger altid og venter på os, og denne sensommerdag var oplagt til turen. Vinden var godt nok lidt kraftig, men der er altid mulighed for at finde læ, i hvert fald under halvdelen af turen. Der var lidt forskellige meninger om hvilken vej vi skulle ro rundt eller om det skulle være turen til Kyndby Huse. Valget faldt ud til en tur rundt om Orø og sådan blev det.
Vi lagde ud fra Hammer Bakke og rodede "med uret" rundt om Orø. Vi var meget spændt på, om vi kunne ro mellem Orø og Lindholm, eller om vi skulle ud på en længere gåtur med kajakkerne på slæb. Der var vand nok, mest på grund af lidt højvande. Med ca. 15 cm. vanddybde, skal der ikke meget mindre vanddybde til, før vi må ud af kajakkerne. En af de store ulemper ved turen rundt om Orø er, at vi ikke kan ro kystnært på grund af lavt vand, muslingebanker, stenrev og sten. Vi måtte ro vest om den lille Eskilsholm ved Orø Havn og derefter måtte vi ro sik sak mellem sand- og muslingebanker frem til det nordvestlige hjørne af Orø. Derefter var der fri bane frem til Næsby Rev. Vi har fundet et perfekt sted at lægge ind ved Næsset, hvor der er sandstrand og næsten ingen sten.

Stenstranden ved Næsby Rev.

Et fantastisk sted at holde pause.

Vi sad og nød frokosten i læ og sol og derefter skulle vi eksperimentere med at sætte tarp op. Palle havde lavet en ny teknik, som skulle afprøves. Patricia havde atter bagt kage til kaffen en skøn chokoladekage, som blev bagt, selv om hun havde fødselsdag - tillykke med fødselsdagen og tak for kage. Det gik over al forventning, men kræver et par små justeringer, så er tarpen sat op på et par minutter.  Nu er vi bedre rustet under en regnbyge eller når det bliver koldere.

Opsætning af tarp i 6 m/s på stranden.

Her er ideen bag opsætning af tarpen.

Efter eksperimentet, fortsatte vi rundt om Næsby Rev, som er det mest forfærdelige sted på Isefjorden. Bedst som men synes man er fri af stenene og langt nok fra kysten sidder man fast på en af de store sten. Vi kom fint rundt og så satte vi kursen mod Rendebæk og derefter mod Hammer Bakke. Vi skal under ingen omstændigheder have ros for at holde sammen under denne tur - det var en meget egoistisk roning og det skal vi gøre meget bedre hvis vi skal ro sammen, fremover og specielt når det bliver køligere.Turen: Rundt om Orø fra Hammer Bakke.
Dato: 17. september.
Deltagere: Torben, Jakob, Benny, Kim, Kristian, Palle, Jan, Bjarne, Søren og jeg.
Distancen 20,8 kilometer.
Vejret: Sol og vind fra øst til sydøst ca. 6 m/s.
Temperaturer: Luften var ca. 20 grader og vandet 16 grader.

Ingen kommentarer: