onsdag den 11. juni 2014

Når forsvaret ligger stille.

I dag holdt forsvaret en fridag for skarpskydning ved Jægerspris Skydeterræn. Det er ellers meget sjældent, at de har en fridag, så når det endelig sker, og vejret er med os, skal vi da ro fra Jungedal til Kulhuse. Men det sker desværre kun ganske få gange om året ud over juli måned. I dag var der lovet skybrud, tordenvejr mm. så det så ikke så godt ud, men vi tog chancen og satte kajakkerne i vandet ved stranden i Jungedal. Det skulle vise sig, at det ikke lige var her skyerne skulle tømmes for vand.


Da vi kom på vandet smådryppede det lidt, men slet ikke noget der kunne hamle op med et skybrud, det varede da også kun den tid, det tog at få regnjakker på. Da flere havde fået regnjakkerne på, holdt drypperiet op. Vi kom fint af sted, næsten ingen vind, lidt dønninger fra foregående dag, så det var perfekt rovejr. Vi holdt god afstand til de mange sandrevler, men alligevel kom vi på den forkerte side et par gange.

 

Ved den sydlige vagtbygning roede vi tættere på kysten, her er mere vand, men de mange sten lige under vandoverfladen begynder også. Kysten var meget flot, så vi kunne nyde den vilde natur ved skydeterrænet. Det var også tydeligt, at stormen Bodil havde afsat sine spor langs kysten. Vi oplevede nattergalens sang inde fra skydeterrænets krat og så nogle sæler i Jægerspris Bugt, men de havde ikke lyst til at møde os på nærmere hold. Ved den nordlige vagtbygning, som vi nåede efter 12 kilometer, lagde vi ind for frokostpause. Kims mave havde da også proklameret frokost et godt stykke tid.


Vi holdt en god lang frokostpause, inden vi gik i kajakkerne igen. Nu begyndte det at dryppe igen, men denne gang varede drypperiet kun fem minutter. Turen tilbage til Jungedal var lige så flot som turen til Kulhuse. jeg så et enkelt rådyr, som hurtigt forsvandt, da den opdagede os. Tilbage ved bilerne drak vi en kop kaffe, inden vi skiltes ad efter en skøn tur gennem det militære skydeterræn.

Ture: Jungedal til Kulhuse og retur.
Deltagere: Karin, Jakob, Kim, Peter, Palle, Bjarne, Jan, Søren og jeg.
Turens længde: 23,9 kilometer.
Vejret: Gråvejr med lidt sol og meget svag vind fra skiftende retninger.
Temperaturerne: luften var 22 grader og vandet 18 grader.

Ingen kommentarer: