onsdag den 12. februar 2014

Skuldelev - Selsø Hage.

Vinteren har ikke helt sluppet sig tag, selv om det er meget mildt, men vi er jo også kun i midten af februar, hvor der andre år har været sne og tyk is på fjordene, så det er nok et spørgsmål om lidt tålmodighed. Onsdagsturen i dag skulle udgå fra Skuldelev Strand, og frokoststedet skulle være Selsø Hage eller Skovbroen. Torben, Jakob, Jens, Thomas, Palle og jeg satte ud fra Skuldelev strand, men der var stadig lidt is inde i bugten, hvor vi normalt sætter ud fra, så vi skulle igennem sivene og sætte ud 25 meter fra det sædvanlige sted, fordi der ikke var is. Isen var på vej ud af fjorden, så vi forventede, at isen nok havde forladt området, når vi kom tilbage.

Der var stadig lidt is ved Skuldelev Strand.

Bundforholdene har ændret sig markant ved Skuldelev Strand, her var kommet meget mere sand ind til kysten, så der var blevet meget lavvandet, hvor der før var rimelig vanddybde. Torben var tilbage i kajakken efter problemer med iskiasnerven, så vi var lidt spændte på, om han kunne klare godt to timer i kajakken. Solen var så småt ved at bryde igennem, og snart havde vi solskin over Roskilde Fjord, mens vi roede mod Skovbroen i et noget blandet vejr. Det eneste der var konstant, var modvinden. Ved Østby skulle Jens lige på land og have et par sokker af, da alt for mange sokker gav krampe i fødderne. Det var hurtigt overstået og så af sted igen. Ved Skovbroen var der noget mere vind og tilmed en ekstrem kold vind, som også indeholdt lidt hagl. Vi fandt en plet med læ, hvor vi nød frokosten, mens solen kom igen. Til kaffen havde Jens medbragt sandkage og wienerbrød. Efter frokostpausen roede Thomas tilbage, da han skulle hente sin kone i København, og vi gik en tur rundt på Selsø Hage for at se den is, som ikke kunne komme fri af hagen. Der var lette isskruninger på vestsiden af Selsø Hage, og mod Gershøj var der masser af is og en iskold vind.

 
 
Isen ved Selsø Hage.
 
Efter gåturen kom vi hurtigt i kajakkerne, og så var der ellers rygvind og stærk strøm mod Skuldelev. Når vi kom et stykke ud på fjorden for at undgå grundstødninger, kunne vi mærke, at vindstyrken passede med vejrudsigten, så det var bare om at holde sig kystnært, hvor det kunne lade sig gøre.

 
Tilbage ved Skuldelev kunne vi konstatere, at Torbens bagdel holdt, og at isen var drevet mod Frederikssund. Vi fik hurtigt pakket sammen, og så sluttede vi turen af med en kop kaffe og Vibekes kokosmakroner og resterne af de kager, Jens havde haft med.

Turen: Skuldelev Strand til Selsø Hage og retur.
Deltagere: Torben, Jakob, Jens, Palle, Thomas og jeg.
Turens længde: 14,8 kilometer.
Vejret. Vind fra sydvest 6 - 8 m/s. Vekslende skydække med en hel del sol sidst på turen
Temperaturerne: Luften var noget varmere end vandet, luften var ca. 4 grader og vandet lige omkring frysepunktet.

 
 

Ingen kommentarer: