onsdag den 5. februar 2014

Havnsø - Ordrup Næs.

Sidste onsdag blev vi på land for første gang i år, det siger ikke så meget i januar, men der var streng frost og hård vind, men lige så vinterlig sidste onsdag var, lige så forårsagtig var vejret i dag. Solen skinnede flot, ligeså snart den kunne komme gennem disen, så der var lagt op til en meget flot tur. Jakob, Jens, Palle, Thomas og jeg satte ud fra stranden i Havnsø og fulgte kysten til Ordrup Næs. På de sidste ture kunne vi opleve ødelæggelserne efter stormen Bodil i december, og denne tur var ingen undtagelse. Bodil har også sat sine spor langs denne skønne kyststrækning, hvor flere områder har ændret sig uhyggeligt meget.

Kurs mod Vejrhøj.

Bodil har også sat sine spor i Sejerøbugten.

Vi lagde ind under en af de skrænter, Bodil har fået lavet, der var fint læ og masser af sol. Jens og Palle havde aftalt at tage smørebrød med, så vi skulle bare have tallerken, kniv og gaffel med. Skønt smørebrød som vi sad på stranden og nød til udsigten over Sejerøbugten.


Bodil har taget adskillige meter af kysten, her sad vi og nød frokosten.

Mens vi sad på stranden kom en 8 - 10 meget kraftige bølger op på stranden, som nærmest skyllede ind over kajakker og udstyr, Vi var enige om, at det måtte være fra den store Oddenfærge, hvor skulle de ellers komme fra?? Thomas og Palle fik reddet kajakkerne, så vi kunne fortsætte med frokosten. Derefter gik vi en tur langs stranden for at se på stormskaderne, som også havde efterladt nogle flotte skrænter. Vi så, at mange af trapperne til stranden var ødelagte og skrænterne skyllet væk, så trapperne manglede fundamentet, desuden var store stykker af strandkanten også skyllet væk.

Klar vejr og flot solskin.
Bare i dag havde vi 8 solskinstimer, i hele januar havde der været 17.

Tilbage i kajakkerne returnerede vi til Havnsø i flot solskin. Vejrhøj laver altid om på vindretningen, så vi havde medvind til Vejrhøj og modvind videre. Og modsat på tilbagevejen.

Turen: 2014.02.05 Havnsø - Ordrup Næs.
Deltagere: Jakob, Jens, Palle, Thomas og jeg.
Turens længde: 19,6 kilometer.
Vejret: Sol med lidt skyer, vind fra sydøst til øst ca. 6 m/s.
Temperaturerne: Omkring frysepunktet.

 
 

Ingen kommentarer: