onsdag den 22. januar 2014

Skallehavnen - Værebro Kajakklub.

Vi er inde i en periode med iskold kraftig østenvind, så onsdagsturen blev en tur fra Skallehavnen mod Jyllinge. Der var et ønske om, at ro tre kilometer op i Værebro å til Værebro kajakklub, dels fordi vandet var blæst over til den anden side af fjorden, dels på grund af vinden, da der var meget mere læ i åen end på fjorden. Vi mødtes ved Skallehavnen, hvor det blæste ret meget, så der var lidt mandefald. Temperaturen var lige omkring frysepunktet, men på grund af vinden føltes det som minus ti grader, så det var forståeligt, at nogle meldte fra. Det var ekstremt koldt, så vi blev kun et lille sluttet selskab med Jakob, Jan, Palle, Thomas og jeg. Der var lidt mere læ på vandet, men når vi kom et stykke ud på fjorden, kunne vi mærke kulden. Der var til med modvind mod Jyllinge, så vi prøvede at holde os så tæt på kysten som muligt, men det betød et par grundstødninger.

Reparation af huse, som har været oversvømmet.

Oprydning efter efterårsstormene
 
Værebro Kano- og Kajakklub har fået masser af brænde til bålet.

Da vi kom ned ved indsejlingen til Værebro Å, skulle vi lige se, hvordan situationen var ved å-udløbet. Vi kom ind i åen og fortsatte op til kajakklubben. Vandstanden var høj, og modstrømmen meget kraftig, så der skulle bestilles noget for at komme fremad. Vi  havde dog tid til at se på alle de mange huse, som blev oversvømmet af højvandet efter stormen Bodil. Beboerne boede i containere, og der lå store bunker af skadet inventar ved mange af husene. Netop Jyllinge Nordmark var meget hårdt ramt, og næsten alle huse i området var under reparation. Det blev nævnt i radioen, da jeg kørte hjem, at elnettet var ved at bryde sammen i dette område, da mange af husene kørte med affugtere i ekstrem grad, så elnettet ikke kunne klare elforsyningen. Ved kajakklubben var der også mange skader og væltede træer efter efterårsstormene. Vi kom i land og spiste frokosten ved åen. Vibeke havde bagt en Sachertorte, som vi nød til kaffen.

Sachertorte model Vibeke.

Vi gik en tur i området for at få lidt varme i ben og hænder, inden vi skulle tilbage i kajakkerne. Ved å-udløbet kunne vi se årets første is langs kysten. Det blev en tur tilbage til Skallehavnen i medvind og medstrøm, vi lokkede næsten otte kilometer i timen, så vi skulle holde godt øje med de mange store sten langs kysten, og så var det stadig ekstremt koldt.

Årets første is var kommet, mens vi var i Værebro Å.

Tilbage ved bilerne fik vi hurtigt pakket sammen. Jeg syntes, det var for koldt at skifte tøj, så jeg beholdt rotøjet på hjem. Der var dog tid til en kop kaffe og lidt Sachertorte, inden vi skiltes for at køre hjem i varmen.


Jeg fik prøvet min nye GPS. Den virker godt, tydelige data, men der var ikke noget spor fra turen??..

Turen.
Fra Skallehavnen ved Østersvej til Jyllinge Kano- og Kajakklub og retur.
Deltagere: Jakob, Jan, Palle, Thomas og jeg.
Turens længde: 16,8 kilometer.
Vejret: Gråvejr med iskold vind fra øst på ca. 7 m/s.
Temperaturerme: Vandet var 2 grader og luften lige omkring 0 grader, men det føltes som -10 grader.

Foto
 
 

Ingen kommentarer: