onsdag den 15. januar 2014

Hammer Bakke - Bramsnæs

Efter nogle dage med en hel del vind, var onsdagen næsten vindstille og kun lidt diset. Jakob, Kim, Erik, Jens, Jan, Palle, Thomas, Søren og jeg satte ud fra Hammer Bakke i meget svag vind og nogle få plusgrader, fjorden lå flot spejlblank og ventede på os. Efter færgen havde forladt lejet, passerede vi styrekablerne og holdt os derefter tæt inde under land hele vejen til Bramsnæs. Inde i Vellerup Vig fik vi solen at se og føle, men det var desværre kun i kort tid. Der var ikke mange skyer på himlen, undtagen lige foran solen.

En fantastisk vejroplevelse denne onsdag formiddag.

Hele vejen fra Hammer Bakke til Bramsnæs kunne vi se rigtig mange ødelæggelser fra stormen Bodil, og der lå mange smadrede joller, flydebroer og andre effekter langs kysten. Specielt ved Vellerup havde stormen taget godt fat i kystskrænten.

Stormen Bodils enorme ødelæggelser ved Vellerup.

Langs hele kysten lå der mange smadrede småbåde, som aldrig kommer til at sejle igen. Når man ror langs den side af kysten, hvor der var pålandsvind, kan man rigtigt se, hvilke enorme ødelæggelser den har medført. Mange har efterhånden glemt, at december havde besøg af den voldsomme storm Bodil. Turen til Ejby og Bramsnæs var ellers meget rolig, og vi kunne nyde fjorden og det gode januar vejr.

Det var ikke kun naturen, der havde lidt under stormen Bodil.
 
Da vi nåede Ejby, var de ved at rense Ejby Havn op, og det gav en meget stram lugt ud over fjorden. Lidt efter ringede Kims indre alarmur for at meddele, at nu var det frokosttid, men han måtte vente nogle minutter mere, for vi ville over på vestsiden af Bramsnæs og holde frokostpause. Vi lagde ind i den sydlige ende af Draget, hvor der var læ for den kolde vind. Der var i løbet af formiddagen kommet lidt mere vind, så nu var den vel kommet op i nærheden af 3 m/s, men den var kold. Erik havde lovet, at den skulle stå på fødselsdagskage til kaffen, så det var vigtigt at finde et godt sted at nyde frokosten og fødselsdagskagen.

Hvad byder man sine rovenner - Othello Lagkage.

Kagen blev behændigt skåret ud i otte stykker.
 
Efter frokosten og den gode lagkage gik vi en lille tur langs kysten for at tilbagekalde varmen i fødderne. Tilbage ved kajakkerne fik vi hurtigt pakket sammen, og så returnerede vi ad samme rute til Hammer Bakke. Da vi kom ud af Vellerup Vig, var der kommet endnu mere vind, som var ekstrem kold, så det næsten føltes som frost. Tilbage ved Færgemolen fik vi ved fælles hjælp hurtigt pakket sammen, for Erik havde endnu en Othello lagkage, som vi skulle nyde til den afsluttende kaffe.

Da vi sluttede turen af, var det næsten blevet mørkt.

Det blev en fantastisk tur på den næsten spejlblanke Isefjord.
Jeg havde atter problemer med min GPS, som ikke vil virke, når den er slukket???...

Turen.
Deltagere: Jakob, Kim, Erik, Jens, Jan, Palle, Thomas, Søren og jeg.
Turens længde: 23,8 kilometer.
Vejret: Lidt diset om formiddagen, en del skyer, vind fra sydøst 1 - 4 m/s.
Temperaturerne: 2 - 4 grader over vandet og 2 grader i vandet.

Foto
 
 


Ingen kommentarer: