tirsdag den 26. november 2013

Tirsdagstur på Isefjorden

Tirsdagsroerne lægger normalt ud klokken 09.00, men da jeg en sjælden gang kan deltage sammen med de modne kajakroere fra Holbæk kajak Klub, så er tiden flyttet til klokken 11.00, gad vide hvorfor? Så jeg stod mutters alene på havnen klar til en tur på fjorden. Lidt over 9 kom Morten og skulle på vandet, så vi satte ud lidt i 10. Vejret var rigtigt rovejr med fuld sol, koldt og ingen vind, så det blev en meget fin tur til Bredetved og retur. Jeg var egentlig klar til en noget længere tur, men jeg havde en aftale klokken et, som ikke kunne ændres. Det var lavvandet, så vi skulle godt ud fra kysten for at komme fri af de mange sten på turen. Da vi kom ud af havnen, lå en flok blishøns lige ved udløbet. De havde ikke megen lyst til at forlade de lune vand, men vi var for stor en trussel, så de flyttede sig.


Fjorden lå næsten spejlblank, så det var dejligt at ro turen. Vandet var dog meget koldt, så jeg undlod at røre ved det, solen var meget skarp, så det blev en tur med solbriller - utroligt i slutningen af november. Turen tilbage var i rimeligt tempo, så vi også kunne nyde vejret sammen med omgivelserne.


Turen.
Deltagerne: Morten og jeg.
Turens længde 16 kilometer.
Vejret: sol fra en skyfri himmel, svag vind fra skiftende retninger 1 - 3 m/s.
Temperaturerne: 4 grader.
  



onsdag den 20. november 2013

En af de roture .....

En kold, vindstille, men tør morgen drog Torben, Jens, Jan, Peter, Palle, Bjarne, Jan og jeg ud fra stranden i Vellerup Vig for at ro langs kysten til Kyndby. Inden turen startede, måtte vi lige ridse op, at det er vinterroning, hvor vi ror kystnært, holder sammen og ikke foretager nogen kryds, og det er der enighed om, men det kan være svært at overholde, så derfor måtte vi lige ridse det op. Der er meget få regler i Kajakhornsherred, men vinterreglerne står vi fast på. Vi kom fint af sted i et helt fantastisk vejr og holdt os fint langs kysten og så nær land, at flere ramte nogle af de grimme sten, der ligger klar til angreb på kajakkerne.

Vellerup Vig onsdag formiddag.
 
Ud for Vellerup var Elgjægeren kørt ned til stranden for at ønske os en god tur. Han havde været på jagt i Sverige, så han var ikke oplagt til at tage med os i dag. Det var højvande, så vi kunne ro over muslingebankerne, og da vi kom til Kyndby Rev, kunne vi ro over revet, og så var vi lige pludselig ved Kyndbyværket. Vi fandt et fint sted at lægge ind. Der var lidt sandbund, men sten i vandkanten. Vi kunne let trække kajakkerne op på tangen i vandkanten. Efter ti kilometer var vi blevet ret kolde, så vi startede med at gå en tur, så vi fik varmen i benene igen. På gåturen kom vi forbi vel nok Danmarks mindste teltplads. Ingen af os kendte den, der var plads til to telte omkring et noget faldefærdigt bålsted og et lejrpladssymbol.

Måske Danmarks mindste teltplads, fordybningen bag pæler er bålpladsen.

Tilbage ved kajakkerne holdt vi frokostpause, og Jens diskede op med rigtig dejligt wienerbrød til kaffen, og så tilbage i kajakkerne. Nu var vandstanden faldet betragteligt, og mange sten var brudt gennem vandoverfladen, så turen tilbage til Vellerup var uden om Kyndby Rev og alle de mange sten, der ligger langs revet. En flok sangsvaner lettede, da vi kom og forstyrrede dem ved revet, ellers var der ikke mange fugle at opleve på turen

Kyndby Rev.

Efter Hammer Bakke kom solen endelig frem, og hvilken sol, et helt fantastisk syn med solen lige over Holbæk. Vi lå et stykke tid og betragtede dette fantastiske syn, inden vi roede ind i Vekllerup Vig, og da vi havde klædt om, var solen gået ned. En kop kaffe og så farvel. Vi have haft en af de kajakture, der vil printe sig på nethinden - en helt fantastisk kajaktur på Isefjorden.

Solnedgangen en kold novemberdag.
 
Turen.
Deltagere: Torben, Jens, Jan, Peter, Palle,  Bjarne, Jan og jeg.
Turens længde: 21,4 kilometer
Vejret: Starten på dagen kold, overskyet og næsten ingen vind. Sidst på dagen meget koldt og flot solnedgang.
Temperaturerne: 4 grader over og under.

Den røde rute et turen til Kyndby og den blå rute er tilbageturen.

onsdag den 13. november 2013

Sol, fin tur og chokoladekage

Tirsdagen bød på massiv regn hele dagen, og onsdag morgen skinnede solen fra en skyfri himmel, men det var på ingen måde sommervarmt, da der blæste en kold vind fra vest. Dagens tur udgik fra Munkholmbroen sammen med Torben, Elgjægeren, Jakob, Benny, Kim, Janm og Søren.

Afgang fra stranden ved Munkholmbroen.

Da vinden både var kold og kraftig, fulgte vi kysten tæt frem mod Kirsebærholmen, hvor der stadig var efterårsfarver på skoven og dejlig læ. Med enkelte grundstødninger kom vi frem til Kirsebærholmen, hvor vi fik vestenvinden at mærke. Det var planen at ro helt frem til Holbæk Fjord, men efter nogle hundrede meter vendte vi om og roede tilbage til Søminestationen ved Dragerup Skov, for at holde frokostpause i skovkanten og solskin. Her var dejligt at være, så vi holdt en god lang frokostpause. Patricia havde bagt en dejlig chokoladekage til kaffen, så onsdagsturen var, som den skal være.

Afgang fra Søminestationen ved Dragerup.

Efter frokostpausen roede vi roligt tilbage til Munkholmbroen. Torben ville gerne ind i Tempelkrogen for at se, hvor Elverdamsåen løber ud i fjorden. Elgjægeren roede ind til udgangsstedet, så efter få hundrede meter vendte vi også om. Vi fik hurtigt klædt om og pakket sammen, og så skulle vi traditionen tro afslutte turen med en kop kaffe. Jacob havde lige et par stykker chokoladekage tilbage, så vi kunne slutte denne dejlige onsdagstur med manér.

Turen.
Deltagere: Torben, Elgjægeren, Jakob, Benny, Kim, Jan, Søren og jeg.
Turens længde: 17 kilometer.
Vejret: Sol fra en skyfri himmel, over middag kom flere skyer. Vind fra vest ca. 8 m/s.
Temperaturerne: Luften 7 og vandet 7 grader.  

onsdag den 6. november 2013

En kold og våd novemberdag

Det luftede lidt, og så støvregnede det, men det var noget bedre vejr end vejrudsigten havde forudsagt, så da vi denne onsdag morgen stod ved Skuldelev Strand og kiggede ud over Roskilde Fjord, blev vi hurtigt enige om, at vi ville turen rundt om Eskildsø. Med et par minutters forsinkelse kom Torben, Jakob, Benny, Kim, Jens, Palle, Jan, Peter, Bjarne, Søren og jeg af sted. Vi foretog det sidste kryds over Roskilde Fjord, inden vinterroningen sætter ind fra næste onsdag. Der var svag vind fra syd, det småregnede og temperaturen var blot 5 grader, så det føltes meget koldt. Vi holdt en fin hastighed, og fra den nordlige ende af Jyllinge krydsede vi ind mellem Jyllinge Holme, så vi kunne ro langs med Eskildsø, som vi fulgte helt over til Skovbroen. Fra Vædderholm kunne vi mærke en aftagende vind, og da vi lagde ind til det lille fiskerhus ved Langøre, var det stort set vindstille, men det regnede noget mere end støvregn. Vi holdt frokostpause under min tarp, hvor nogle af os kunne være i tørvejr. De fleste af os blev ret hurtigt kolde, så det var om at komme af sted igen. Jens havde kage med, og den nød vi til kaffen inden vi forlod Langøre.

Frokostpause ved Langøre.

Jens havde fedtfattig chokoladekage med på opfordring af Kim.

Af sted igen, ingen vind og opklarende vejr.

Tilbage i kajakkerne fik vi ret hurtigt varmen igen, så ved Østby roede vi helt ind i bugten, og ved Hyldeholm skulle vi da lige rundt om denne skønne plet, inden vi afsluttede turen. Vi fik hurtigt pakket sammen og sluttede turen med en kop kaffe og mere kage, som Søren havde med. Vi gik over til shelteren, hvor det var fint at afslutte endnu en dejlig dag på Roskilde Fjord på trods af, at det havde været en våd og kold tur.

Turen.
Deltagere: Torben, Jakob, Benny, Kim, Jens, Palle, Jan, Peter, Bjarne, Søren og jeg.
Turens længde: 20 kilometer.
Vejret: Overskyet og støvregn, vind fra sydlige retninger startende ca. 4 m/s og dagen sluttede vindstille. 
Temperaturer: Luften 5 - 7 grader og vandet 9 grader.
  



lørdag den 2. november 2013

Gensyn med Sct. Anna Skærgård.

Efter turen til Sct. Anna Skærgård i august skulle vi se billeder, evaluere og have en hyggelig aften. Vi startede med en rotur, så vi kom i den rette stemning. Vindstyrken var som i august, men dagen startede noget vådt; efter en times tid holdt regnen op, og vejret var fint, årstiden taget i betragtning fantastisk. Grethe, Lisbeth, Benny, John, Michael og jeg mødtes klokken 10.00 og gjorde klar til at køre til Munkholmbroen for at ro nord på.
Vi kom hurtigt på vandet, men måtte vente lidt på Benny, og så roede vi nord på. Det var noget diset med støvregn, men alligevel en flot formiddag.

Klar til at komme af sted.

Turen mod Vellerup Vig forløb fint, selv om udsigten var begrænset. Ved Vellerup Vig roede vi et sving ind i vigen, ude på Isefjorden igen besluttede vi at ro til Hammer Bakke for at holde pause, vi havde så mulighed for at komme under tag ved sejlklubbens klubhus. Der var ingen problemer med havnefogeden, så vi kunne sidde under overdækningen og nyde frokosten. Regnen var holdt op, men der var godt fugtigt alle vegne. Efter pausen var vi hurtigt i kajakkerne, og så kunne vi fornemme, at vi også ville få solen at se.

Så kom solen frem.

Vi havde da heller ikke roet ret langt, før solen tittede frem mellem skyerne, og samtidig kunne vi sidde og nyde et par marsvin ikke ret langt fra kajakkerne. Men det betød, at tre af os var kommet ret langt væk fra de andre. De fik godt nok en lille pause uden marsvin. Ved Bramsnæs roede vi et tur ind i vigen, inden vi rundede Bramsnæs for at ro tilbage til bilerne ved Munkholmbroen.

Et fantastisk vejr at være på kajaktur i.

Tilbage i klubhuset fik vi et bad, og så blev der gjort klar til spisning. Lisbeths mand havde fanget en stor havørred (12 kilo), som Lisbeth havde omdannet et stykke af til en lækker forret. Dorthe havde fremskaffet en klump økologisk kød fra en af køerne på Tuse Næs, dertil var der lækkert tilbehør. Den tilhørende vin var også meget speciel, idet den havde været med på hele turen til Sct. Anna og retur, så nu skulle den drikkes til gensynet. Efter maden så vi billeder fra turen, mens vi nød Grethes lækre kage og kaffen. Vi fik også evalueret og gennemgået rammerne for turen til sommer. En meget fin aften med meget lækker mad.

Turen.
Deltagere: Grethe, Lisbeth, Benny, John, Michael og jeg.
Vejret: Opklarende, diset, lidt sol. Vind fra sydlige retninger, ca. 2 m/s.
Temperaturerne: Luften 11 grader og vandet blot 10 grader.