onsdag den 20. november 2013

En af de roture .....

En kold, vindstille, men tør morgen drog Torben, Jens, Jan, Peter, Palle, Bjarne, Jan og jeg ud fra stranden i Vellerup Vig for at ro langs kysten til Kyndby. Inden turen startede, måtte vi lige ridse op, at det er vinterroning, hvor vi ror kystnært, holder sammen og ikke foretager nogen kryds, og det er der enighed om, men det kan være svært at overholde, så derfor måtte vi lige ridse det op. Der er meget få regler i Kajakhornsherred, men vinterreglerne står vi fast på. Vi kom fint af sted i et helt fantastisk vejr og holdt os fint langs kysten og så nær land, at flere ramte nogle af de grimme sten, der ligger klar til angreb på kajakkerne.

Vellerup Vig onsdag formiddag.
 
Ud for Vellerup var Elgjægeren kørt ned til stranden for at ønske os en god tur. Han havde været på jagt i Sverige, så han var ikke oplagt til at tage med os i dag. Det var højvande, så vi kunne ro over muslingebankerne, og da vi kom til Kyndby Rev, kunne vi ro over revet, og så var vi lige pludselig ved Kyndbyværket. Vi fandt et fint sted at lægge ind. Der var lidt sandbund, men sten i vandkanten. Vi kunne let trække kajakkerne op på tangen i vandkanten. Efter ti kilometer var vi blevet ret kolde, så vi startede med at gå en tur, så vi fik varmen i benene igen. På gåturen kom vi forbi vel nok Danmarks mindste teltplads. Ingen af os kendte den, der var plads til to telte omkring et noget faldefærdigt bålsted og et lejrpladssymbol.

Måske Danmarks mindste teltplads, fordybningen bag pæler er bålpladsen.

Tilbage ved kajakkerne holdt vi frokostpause, og Jens diskede op med rigtig dejligt wienerbrød til kaffen, og så tilbage i kajakkerne. Nu var vandstanden faldet betragteligt, og mange sten var brudt gennem vandoverfladen, så turen tilbage til Vellerup var uden om Kyndby Rev og alle de mange sten, der ligger langs revet. En flok sangsvaner lettede, da vi kom og forstyrrede dem ved revet, ellers var der ikke mange fugle at opleve på turen

Kyndby Rev.

Efter Hammer Bakke kom solen endelig frem, og hvilken sol, et helt fantastisk syn med solen lige over Holbæk. Vi lå et stykke tid og betragtede dette fantastiske syn, inden vi roede ind i Vekllerup Vig, og da vi havde klædt om, var solen gået ned. En kop kaffe og så farvel. Vi have haft en af de kajakture, der vil printe sig på nethinden - en helt fantastisk kajaktur på Isefjorden.

Solnedgangen en kold novemberdag.
 
Turen.
Deltagere: Torben, Jens, Jan, Peter, Palle,  Bjarne, Jan og jeg.
Turens længde: 21,4 kilometer
Vejret: Starten på dagen kold, overskyet og næsten ingen vind. Sidst på dagen meget koldt og flot solnedgang.
Temperaturerne: 4 grader over og under.

Den røde rute et turen til Kyndby og den blå rute er tilbageturen.

Ingen kommentarer: