onsdag den 30. oktober 2013

Så blev det efterår

Stormen har raset i hidtil ukendt styrke, derfor måtte onsdagsturen blive en kystnær tur, så vi blev fri for de sidste efterdønninger, vejrudsigten forventede op til 5 m/s, men jeg vil mene, den var ca. 7 m/s fra sydsydvest, så det blev 12 hårde kilometer fra Møllekrogen til Borrevejle sammen med Torben, Jakob, Kim, Jens, Jan, Palle, Peter. Vi fulgte kysten tæt for at være lidt i læ for vinden. Da vi klædte om, begyndte det så småt at regne, og den første halve time regnede det svagt, derefter klarede det mere og mere op, og solen skinnede flot på resten af turen. Vi kunne se adskillige store træer, der var gået til i mandagens storm og adskillige huse, der havde taget skade. Turen til Borrevejle var meget kystnær, ja, man fristes til at sige, det var en tur langs strandkanten, og så fulgte vi kysten helt ned i bunden af fjorden, inden vi krydsede over til Borrevejlecentret. Det blev en ret hård tur i modvind, og gennemsnitsfarten var da også kun godt 4 km/t. Vi lagde ind til ro- og kajakklubbens bro for derefter at gå ind til naboen for at holde frokostpause.   

Vi lagde ud i let regn, og snart efter brød solen igennem.

Med 10 cm. vand under kajakkerne, roede vi mod Borrevejle.

På billedet kan man ikke fornemme vinden, men solen skinnede flot.

Vi valgte læ uden sol frem for sol og ingen læ til vores frokostpause. Der var fint plads til otte i læskuret. Torben havde fødselsdag i går, så han havde citronlagkage med, som vi nød til den efterfølgende kaffe. Udsigten startede i dag med, hvordan et væltet træ blev lavet om til flis, men så kom en ung havørn svævende lige hen over os, den var meget flot og svævede fint i modvinden, så der også blev tid til at fotografere den.


Fødselsdagslagkagen blev skåret sirligt ud i otte stykker.

En ung havørn kom lige forbi for at ønske Torben tillykke med i går.

Turen tilbage til Møllekrogen var naturligt nok i medvind, en ret kraftig medvind, så der blev nok snakket mere, end der blev roet. Tilbage ved bilerne kunne vi rigtigt se, hvordan gavlen og taget på den lille gule gård havde taget skade af stormen. Vi sluttede turen af med en kop kaffe, mens solen gik ned bag Gershøj, og så skal jeg da lige love for, at det blev koldt.

Under den sidste del af turen var det nærmest skyfrit.

Den gule gård ved Møllekrogen har mistet noget af taget og det øverste af gavlen.

Turen.
Deltagere: Torben, Jakob, Kim, Jens, Jan, Palle, Peter og jeg.
Turens længde 23 kilometer.
Vejret: Kraftig vind fra sydsydvest ca. 7 m/s. Regn mellem 09.30 og 10.00, derefter opklarende og sol fra 11.30. Temperaturerne: luften var 13 og vandet 10 grader.

Ingen kommentarer: