onsdag den 4. september 2013

Herslev - Borrevejle - Møllekrogen - Herslev.

Det er efterhånden flere måneder siden, jeg sidst har været på onsdagstur, men i dag skulle det være med en rundtur i Roskilde Inderfjord. Palle, Jan, Peter, Benny og jeg lagde ud fra Herslev Strand og fulgte kysten helt ind i bunden af Lejre Vig. Derefter roede vi mod sælstenen og Lyndby. Ved det lille gule hus havde vi lagt op til frokostpause, men pladsen var optaget af en ret stor gruppe, der var på friluftsvejlederkursus.

Bunden af Lejre Vig.


Vi fik en snak med en af lederne, inden vi fortsatte. Han syntes vi skulle lægge ind og holde frokost her på pladsen, men så begyndte det så småt at støvregne, så vi valgte at ro til Roarpladsen, hvor vi kunne sidde i shelteren og nyde frokosten, men den var også optaget. Støvregnen holdt op, og det begyndte at klare op, dog kunne vi ikke få øje på solen, så vi fortastte til lejrpladsen ved Gershøj, hvor vi kunne sidde og nyde frokosten til den flotte udsigt over fjorden.

 
Klar til afgang fra Gershøj Lejrplads.

Efter en god lang frokostpause fortsatte vi til stemmeværket ved Møllekrogen, hvor vi vendte. Så
kunne vi da sige, at vi var hele inderfjoden rundt. Derefter fulgte vi kysten langs Skrænten og roede fra rev til rev mod Færgebro Rev. Vi var lidt usikre på, hvilken side af revene vi fulgte, da de trods alt ikke ligger lige på linie. Da vi var ved den røde kost for enden af Færgebro Rev, roede vi langs den vestlige side af revet ind til Vesterskoven på Bognæs. Vi fulgte kysten langs Uglekrogen, og så krydsede vi over til Herslev Strand. Da vi sad og nød kaffen, inden vi kørte hjem, var det efterhånden blevet helt vindstille, og Roskilde Fjord lå fantastisk flot tilbage efter en fin tur på den.

Turen.
Deltagere: Palle, Jan, Peter, Benny og jeg.
Turens længde: 24,5 kilometer.
Vejret: i starten lidt diset, derefter lidt støvregn og så kom opklaringen.
Vind fra sydlige retninger mellem 1 og 3 m/s., temperaturen var ca. 16 grader.

Ingen kommentarer: