onsdag den 5. juni 2013

Høj sol over Sejerøbugten.

I dag drillede vejudsigten Benny, Palle, Peter, Peter og jeg. Der var forventet svag vind, så det kunne vel ikke være noget problem at ro fra Havnsø til Ordrup Næs og retur, men vejrudsigten tog grueligt fejl med hensyn til vindretningen, vi fik sydvestlig vind, mens der var lovet nordvestlig vind, så vi kom på en hård tur tilbage til Havnsø.

Hvem kan ikke være betaget af Nekselø denne Grundlovsdag.

Da vi satte ud fra Havnsø, var der næsten ingen vind, og Nekselø lå flot og indbydende, men vi ville langs kysten til Ordrup Næs. Det var skønt med lidt vind bagfra, så det ikke føltes så varmt. Da vi passerede Sanddobberne kunne vi mærke, at vinden tog til, så vi fik noget af en rutsjetur langs Vejrhøj til Ordrup Næs. Vejrhøj stod fantastisk flot i sommersolen, så det var trods alt en nydelse at ro denne tur.

Vejrhøj med sine 121 meter syner ikke meget ude fra Sejerøbugten.

Der er ret mange sommerhuse på strækningen, men stort set alle ligger godt gemt bag træerne, så der er mest natur at nyde. Ved Næsset kunne vi se Bolette stå og vinke ved sit sommerhus, så vi roede ind for at hilse på, og vi blev budt på kaffe, Bolette mente, at vi lige så godt kunne sidde på hendes terasse og spise frokosten. Det blev en ret lang frokostpause, da vi også skulle se det fantastiske sommerhus.

Vi holdt en god fart hele vejen fra Ordrup Næs til Havnsø.

Vinden holdt sig, det var næsten umuligt at komme fra land i brændingen uden at få vand i kajakken. Nu havde vi ca. 10 kilometer i modvind tilbage til Havnsø, men efterhånden som vi passerede Sanddobberne blev det fint rovejr. Det blev en flot tur på Grundlovsdagen, og bortset fra vindretningen var alt perfekt.

Turen.
Deltagere: Benny, Palle, Peter, Peter og jeg.
Turens længde: 22 kilometer.
Vejret: Vind fra sydvest 3 - 6 m/s. Sol fra en næsten skyfri himmel.
Temperaturer: Lige under 20 grader og vandet var 18 grader.Ingen kommentarer: