onsdag den 26. juni 2013

Frokost i Sønderby

Onsdagsturens overskrift kunne lyde som en bedre Morten Korch film, men det blev en helt almindelig onsdagstur i hæderligt vejr sammen med Torben, Jakob, Kim, Erik, Jan, Bjarne, Kenneth og jeg. Kenneth er Bjarnes svogers søn og er ret ny i kajak. Vi satte ud fra jollebroen ved Jyllinge Havn, og planen var, at vi skulle ro syd om Eskildsø til Møllekrogen og nyde frokosten dér sammen med udsigten over fjorden, Men vinden var ret hård fra nordvest til vest, så vi lagde ind til Sønderby Havn og nød frokosten i læ for vinden, et skønt pausested, hvor der ikke kommer ret mange mennesker. Jakob havde kaffekage med fra Patricia.

Havneområdet byder på nogle dejlige omgivelser sammen med læ for vestenvinden.

Efter frokostpausen roede vi hen til pynten ved Selsø for at opleve vinden og bølgerne, og da vi vendte, målte Jakob over 9 m/s med vindmåleren, så der var masser af rygvind retur til Selsø Hage.

Afslapning og rygvind mellem Selsø og Selsø Hage.

Vi besluttede at ro nord om Eskildsø tilbage til Jyllinge, så vi blev fri for det meget lavvandede område syd og øst for Eskildsø, og så fik vi også lidt læ for vinden mellem Selsø Hage og Østby, hvor vi kunne nyde skoven og den flotte kyst.


Atter i roligt vand og i læ for vestenvinden.

Ved Østby lå vi et øjeblik for at samle op, inden vi krydsede over til Lilleø. Det meste af området nord for Eskildsø er udlagt som fuglebeskyttelsesområde, så man kan ikke ro lovligt ind mellem øerne her i slutningen af juni. Vi roede direkte mod Lilleø og nord om øen, hvor der var læ igen frem til Jyllinge Marina. Da vi skulle på land for at pakke sammen, så begyndte det så småt at regne, og det regnede faktisk til vi forlod Jyllinge. Vi afsluttede turen med en kop kaffe sammen med Patricias lækre kage. Det var en af de rodage, hvor det var meget svært at holde sammen, selv om vi bare var otte på vandet.

Turen.
Deltagere: Torben, Jakob, Kim, Erik, Jan, Bjarne, Kenneth og jeg.
Turens længde: 19,3 kilometer.
Vejret: Skyet og tørt det meste af turen, vind fra nordvest til vest ca. 9 m/s faldende til 6 m/s.
Temperaturer: Luften var 18 og vandet 19 grader.


Ingen kommentarer: