onsdag den 8. maj 2013

Næsten kageløs onsdagstur

Ja det blev en mageløs onsdagstur, selv om vejrguderne havde i sinde at drille os med regn, torden og blæst. Lige inden mødetid kom en ordentlig regnbyge, som forsvandt lige så hurtigt, som den kom. Det holdt ikke Torben, Jakob, Benny, Karin, Erik, Palle, Bjarne og jeg fra at tage på onsdagstur, mest fordi det lovede tordenvejr var drevet ind over den østlige del af Sjælland. Da vi gjorde klar til at komme på vandet holdt regnen op, og det begyndte straks at klare op, og så så vi ikke mere til de mørke skyer, før vi var kommet hjem. Vi lagde ud fra stranden ved Hammer Bakke og roede langs Hornsherredskysten ned til Ejby Havn, hvor vi krydsede til Bramsnæs for at følge kysten til Bramsnæsdraget.

Indsejlingen til Vellerup Vig i al sin farvepragt, som desværre ikke kan gengives fuldt ud.

Vi  lagde ind på vestsiden af Draget til Bramsnæs for at nyde frokosten i let solskin. I dag var der ingen kage til kaffen, så i stedet for kage gik vi en tur på Bramsnæs, som er meget flot, når man kører oppe på hovedvejen, men langt flottere, når man går en tur i den fantastiske natur. Vi blev budt på kaffe i Bramsnæsskolen, men takkede pænt nej. Tilbage ved kajakkerne kom en ret stor og ubestemmelig rovfugl lige hen over os, den mindede mest om en musvåge, men vi synes den var for stor til at være en musvåge.


Tilbageturen bød på en tur ind Bramsnæs Vig, hvor vi roede næsten helt hen til TV2 Frihuset, hvor der var heftig aktivitet.

Frihuset i Bramsnæs Vig.

Derefter fulgte vi kysten til Vellerup Vig med et smut ind i vigen. Her mødte vi tre stand-up boards med to børn og en voksen ved pagajerne. Alle tre var i shorts og t-shirt og uden flydevest, så det var ikke studenterhuen, der havde trykket dem platfodet. Vel ude af vigen og den oplevelse rigere skulle vi lige finde den store sten ud for Vellerup, inden vi krydsede direkte til Hammer Bakke. Vi fik hurtigt pakket sammen, og så skulle vi da lige have en hurtig kop kaffe, inden vi kørte hjem, og så kom Karin og reddede dagen med en plastboks med småkager.
En fantastisk dag på Isefjorden i et langt flottere vejr, end der var blevet forudsagt.

Turen.
Deltagere: Torben, Jakob, Benny, Karin, Erik, Palle, Bjarne og jeg.
Turens længde: 22,5 kilometer.
Vejret: vind fra østlige retninger, et par regnbyger lige inden vi satte os i kajakkerne, derefter klarede det op, og vi så en hel del til solen.
Temperaturerne: 14 - 16 grader, og vandet er nu oppe på 12 grader.
 
Ingen kommentarer: