onsdag den 15. maj 2013

Havørnetur

Onsdagsturen var planlagt til at være en tur fra Herslev og rundt om Bognæs, men vejrudsigten lovede en hård tur med meget stærk vind fra sydøst. Det er ikke optimalt til den tur, på den anden side har vi haft meget vind fra østlig retning dette forår, derfor har vi roet rigtig meget langs Isefjordens Hornsherredskyst, så det var fint nok med at sætte ud fra Herslev og ro rundt om Bognæs. I starten var der ikke mange, der ville med, men vi endte da med, at Torben, Jakob, Kim, Stig, Jens, Palle, Peter og jeg var klar i Herslev. Vi ventede til klokken ti på den niende mand, men han fortrød tilmeldingen, så vi tog af sted. Vinden var kraftig, og vi fulgte kysten tæt. Ved skrænterne i Kransekrogen kunne vi se den første rovfugl inde over træerne, hvor en stor flot havørn kredsede rundt.

Stille og godt vejr inde under land.

Ved Agernæs skulle vi hele tiden have vores opmærksomhed rettet mod de mange sten, så vi måtte lade naturen være uden opsyn et stykke tid. Da vi kom i læ af Bognæs, var det meget fint vejr, og skoven stod så flot lysegrøn med blomstrende slåen ude ved vandkanten. Vi oplevede også en flok dådyr ved vandkanten, og i morgen tidlig går bukkejakten ind, så vil flokken nok blive reduceret lidt. Inde over Østerskoven kunne vi se flere rovfugle, formentlig musvåger, kredse over trætoppene. Ved Færgebrorev kunne vi atter mærke den stærke vind, og det var da ikke så enkelt at komme over, og så var der ellers modvind frem til Nørrerev, hvor vi for alvor fik modvind hen over Ølvig. Vi ville have været ind til "træstammen", men det var ikke muligt, så vi valgte at holde frokostpause ved Gundsløv Hage, hvor vi ikke har været før, og her var fint læ og en skøn udsigt til den anden side af Ølvig.

En mand og hans nye legetøj - en smartfone.

Der findes ikke mange smukkere steder end Gundsløv Hage.

Efter madpakken og kaffen  med Peters kage til gik vi en lille tur i området, inden vi atter tog plads i kajakkerne. Vi fortsatte ind i bunden af Ølvig, inden vi roede ud i blæsevejret, og det blev da også en ret hård tur ud til Nørrerev, hvor vi gik i land på læsiden for at gå en lidt længere tur op til området med ramsløg, som vi nød duften af. Derefter krydsede vi bugten til Færgebrorev, inden vi i en kort periode atter kunne nyde Uglekrogen. Fra Agernæs til Herslev Strand var vinden meget kraftig, og bølgerne havde hvide skumtoppe på, så der skulle bestilles noget for at komme fremad.

Hård tur rundt om Agernæs i 14 m/s modvind.
 
Tilbage ved Heslev Strand fik vi hurtigt pakket sammen, og så skulle vi da lige have en kop kaffe efter en meget hård onsdagstur.

Turen.
Deltagere: Torben, Jakob, Kim, Stig, Jens, Palle, Peter og jeg.
Turen sængde. 16,3 kilometer.
Vejret: Kraftig vind fra sydøst 8 - 14 m/s. Sol fra en næsten skyfri himmel.
Temperaturer: luften var 20 grader, og vandet var nu oppe på 16 grader.

Ingen kommentarer: