onsdag den 22. maj 2013

En regnvejrsdag på Roskilde Fjord

Ham, der styrer vejret, har haft en af sine rigtig dårlige dage, men det afholdt os ikke fra at tage på vandet, så udstyret med regntøj, tarp, madpakke, kaffe og kage lagde Torben, Jakob, Jens, Palle og jeg ud fra Skovbroen i en periode, hvor det ikke regnede.

Vi lagde ud i tørvejr uden vind.

Der var også lovet langt mere vind, end vi fik, så det var en skøn tur op langs kysten. Ved Skuldelev begyndte det så småt at regne, men det var ikke så kraftigt. Vi rundede Hyldeholm, hvor der var en meget stor flok skallesluger i bugten på Hyldeholms nordside. Derefter roede vi mellem Kølholm og den lille navnløse ø sydvest for Kølholm og frem til Tørslev Hage. En enkelt fisker stod ved Kølholm og fiskede hornfisk. Nu blev regnen noget kraftigere, så efter at have ligget lidt ved Tørslev Hage roede vi tilbage til Skuldelev for at holde frokostpause i shelteren, så vi kunne sidde i tørvejr og nyde forkosten efterfulgt af kaffe og Palles jordbærkage fra Kagekassen. Vi holdt en god lang frokostpause (to timer), inden vi gik ud i regnen og fortsatte til Skovbroen.

Og hvad mon pausen blev brugt til??

Farten var god og humøret højt tilbage mod Skovbroen. I bugten ved Østby Havn kunne vi mærke, at vinden var blevet noget kraftigere, og så holdt regnen op. Vi lagde ud i tørvejr, og vi kom tilbage i tørvejr, selv om der var lovet heldagsregn, så det blev en meget skøn tur på trods af vejret.

Humøret var højt, selv om det regnede under en stor del af turen.

Turen.
Deltagere: Torben, Jakob, Jens, Palle og jeg.
Turens længde: 19,2 kilometer.
Vejret: Regnvejr, vind fra vest 4 - 5 m/s.
Temperaturer: Luften 12 grader og vandet 15 grader.Ingen kommentarer: