søndag den 5. maj 2013

En forårsdag langs Stevns Klint

Når vejret viser sig fra den positive side, så er Stevns Klint en rigtig god oplevelse, det skulle dog vise sig, at vi fik lidt mere vind end prognosen fra DMI havde forudsagt. Bente, Ole, Benny, Kim, Thomas og jeg satte ud fra stranden lige syd for Rødvig Havn, solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, men vi synes, der var lidt mere vind end DMI havde forventet. Vinden  kom dog fra sydvest og skulle gå over i vest samtidig med, at den skulle løje af, så det var fint nok. Vi roede rundt om Rødvig Havn og frem mod Bosedal, vinden var med, men der var gode tætte bølger, sådan lidt skråt bagfra, så det var ikke så nemt. Efter Bosedal og i bugten ved Stevnsfortet var der straks lidt mere læ, og så kunne vi rigtig nyde den fantastiske natur langs klinten.

Klinten stod flot og hvid i formiddagssolen.

Ved Højerup gamle kirke vejede Dannebrog, og vind og bølger var tålelige, så vi fortsatte forbi Stevns Fyr og ind i bugten ved Bosedal. Det var lidt svært at finde et passende sted at lægge ind for frokost. Der har tidligere være lidt sandstrand lige ved siden af fiskerhytten, men den var forvandlet til almindelig stenstrand, så vi kiggede efter en strandkant, der var lidt mere flad, så det ikke var så vanskeligt at komme i land.

Pausesteddet syd for Sigerslev Kalkbrud, hvor der var lavt vand helt ind under kysten.

Efter nogle forsøg lykkedes det at komme i land uden problemer, så vi kunne nyde frokosten. Efter en god lang frokostpause var vi atter i kajakkerne. Der var ret meget modvind frem mod Højerup, så vi havde talt om at lægge ind ved kirken for at nyde dette fantastiske område, men på grund af tiden besluttede vi at fortsætte mod Rødvig. Vi skulle ikke ret langt ud for at mærke den ret kraftige vind, så vi frygtede det sidste stykke fra Bosedal til Rødvig, men når vi holdt os helt inde under land, så var det fint nok.

Tæt under kysten var bølgerne små og vinden svag.

Hvis vind og bølger skulle blive et problem, kunne vi lægge ind ved den nordlige ende af Rødvig Havn og gå hen og hente bilerne. Det var som om, vinden ikke var så kraftig, som da vi satte ud, og stykket fra Bosedal til Rødvig var slet ikke noget problem, men nu havde vi også haft 11 kilometer med modvind, så vi havde vel vænnet os til modvind og bølger. Tilbage ved bilerne kunne vi se, at vejrudsigten holdt med hensyn til vindstyrken, men vinden var stadig fra sydvest. Nogle vil måske undre sig over, hvorfor vi ikke satte ud fra Bøgeskov Havn, så vi fik modvind ud og medvind tilbage, men strækningen fra Rødvig og nordpå er efter min mening den kønneste tur. Vi havde en meget fin tur i et fantastisk naturområde, ingen grundstødninger, selv om der var rig mulighed for at lande på en af de store sten, men ingen havde problemer under turen.

Turen.
Deltagere: Bente, Ole, Benny, Kim, Thomas og jeg.
Turens længde: 21,3 kilometer.
Vejret: Solskin hele dagen fra en næsten skyfri himmel.
Temperaturerne: Luften var tæt på 20 grader, mens vandet var ca. 9 grader.Ingen kommentarer: