onsdag den 1. maj 2013

1. majtur

Første maj i år var med masser af sol og rolige vindforhold, så første maj-festerne havde fine vilkår, og det havde vi også til en tur rundt om Orø med Hammer Bakke som udgangssted. 10 kajakker forlod stranden ved Hammer Bakke med kurs syd om Orø med Torben, Jakob, Benny, Kim, Jens, Palle, Peter, Peter, Jan og jeg bag pagajerne, humøret var højt, og snart skulle det vise sig, at vandet var lavt. Da vi satte ud, var det lidt lavvandet, men da vi kom til Lindholm, var der ikke mere vand, så vi måtte ud af kajakkerne og trække dem over det lavvandede stykke. Forholdene mellem Lindholm og Orø ændrer sig som regel under vinteren, og nu er det således ikke muligt at ro i området, når det er lavvandet, men hvad gør det, når vejret viser sig fra den flotte side.

Ud og trække kajakker hen over det lavvandede område mellem Orø og Lindholm.

Det blev til en ret lang vandretur, inden vi atter kunne sætte os i kajakkerne og ro forbi Orø Havn og op mod bugten ved campingpladsen. Vinden ændrede retning flere gange, ind imellem var det vindstille.

Så blev det vindstille et øjeblik, mens vinden vendte til nordlig vind.

Vi lagde ind under bakkerne og nød frokosten og en kort gåtur i området. Der var lige pludselig kommet flere skyer på himlen, som lige så hurtigt forsvandt igen. Solen bagte, og det var bare et fantastisk vejr under resten af turen. Tilbage i kajakkerne skulle vi passere Børrehoved rev og bugten mellem Børrehoved og Næsby.

Børrehoved Rev.

Vinden var taget lidt til og kom nu fra nordlige retninger. Informationen ved start om at følges ad, var vist ikke blevet hørt af alle deltagerne, men ved Næsby var vi atter samlet, da vi skulle igennem stenområdet ved Næsby Rev, og så var det eller rygvind gennem Øster Løv og frem til Hammer Bakke. Nogle var ude og vifte med de røde faner, mens vi nød turen rundt om Orø i et fantastisk flot vejr.

Turen.
Deltagerne: Torben, Jakob, Benny, Kim, Jens, Palle, Peter, Peter, Jan og jeg.
Turens længde: 20,2 kilometer.
Vejret: Sol fra en skyfri himmel, lidt skyer hen over middag efterfulgt af skyfri himmel. Vind fra vest til nord.
Temperaturer: 14 - 15 grader og vandet 10 grader.  


Ingen kommentarer: