søndag den 21. april 2013

Søndagstur på Roskilde Fjord

Benny og jeg aftalte lørdag aften, at vi skulle en tur rundt i Lejre Vig. Vi satte ud fra Herslev Strand, roede op langs Bognæs til Færgebro Rev og krydsede over til Gershøj i medvind. Derefter roede vi langs kysten, hvor vi også var i onsdags. Vinden kom ovre fra Herslev, så den nåede at få god fart på hen over fjorden, så det blev en ret hård tur ned til "det lille gule hus", hvor vi lagde ind for at nyde frokosten på dette dejlige sted. Vi måtte dog gå i land i bugten lige syd for pladsen på grund af vinden.

"Det lille gule hus" er efterhånden blevet vores faste frokoststed i dette område.

I forhold til i onsdags er der kommet rigtig mange fugle på fjorden, så nu er det ikke kun svaner og blishøns, men stort set alle de andefugle, der normalt holdet til på fjorden, er tilbage, men vi så desværre ikke havørnene. Mens vi holdt frokostpause, kom to andre kajakker tilbage fra en tur i den nederste del af vigen. Efter en god lang frokostpause fortsatte vi ned til Lindenborg Roklub. Plastiksælen er kommet på plads på sælstenen.

Var det ikke fordi, sælen er af plastik, så skulle de optræde i cirkus med det nummer.

Den sidste del af turen langs Hornsherred var ikke lige så hård som den første del, selv om det var blæst lidt mere op. Turen tilbage til Herslev var i skøn medvind, så vi rigtig kunne nyde den flotte kyststrækning. Selv om det var lavvandet, så skulle vi da lige ind i Gevninge Å for at se de mange fugle, der normalt holder til i åens udmunding. Tilbage i Herslev fik vi hurtigt pakket bilerne, hvorefter vi sad og nød de sidste to muffins sammen med Bennys skildpadder til kaffen, inden vi kørte hjem efter en skøn tur på Roskilde Fjord.

Selv om træer og buske ikke er sprunget ud, så er kysterne alligevel flotte.
Turen
Deltagere Benny og jeg.
Turens længde: 20,1 kilometer.
Vejret: Solskin og lidt skyer sidst på turen.
Vinden: Vind fra syd sydøst 4 - 7 m/s.
Temperaturerne: Luften 16 - 18 grader, og vandet er nu oppe på 8 grader.
Ingen kommentarer: