onsdag den 6. marts 2013

Forårstur i marts.

Vejrudsigten var for en gang skyld med os, der var lovet fuld sol, ingen vind og temperaturer omkring 10 grader over vandet, så foråret er så småt på vej. På grund af issituationen måtte vi flytte udgangsstedet til stranden ved Munkholmbroen, da Vellerup Vig og Hammer Bakke var fuldstændig lukket til af is. Torben, Jakob, Jens, Stig, Peter, Palle, Folmer, Michael og jeg satte ud klokken 10.00 i en masse nyis fra nattens frost, så vi måtte kæmpe os gennem isen angs kysten. Kysten var fyldt med nyis helt frem til revet ved Bramsnæs, inden der var klart vand.

Ud igennem isen ved Munkholmbroen.

Det lød ikke ret godt, når vi roede igennem den tynde is, men det gik fint med at komme igennem. Fra Bramsnæs rodede vi ind i Bramsnæs Vig, hvor der ikke var nogen is, og så var der isfrit langs den flotte kyst til Vellerup Vig, og meldingen fra Elgjægeren var helt rigtig. I Vellerup Vig lå al isen fra Holbæk Fjord godt pakket sammen, så vi måtte vende lidt før Vellerup Vig. Det var en besynderlig oplevelse at se hele vigen og en stor havvcirkel i Isefjorden fyldt op med en masse is.

Vellerup Vig pakket godt ind i is.

Vi vendte og lagde ind lige før Kyndeløse for at spise frokost i det fantastiske vejr. Det blev en god lang frokostpause, og så havde Jens chokoladekage med til kaffen, som vi sad i solen og nød sammen med forårssolens varme.

Ni kajakker på land, mens vi spiste frokost.

Tilbage i kajakkerne roede vi tilbage mod Munkholmbroen og kunne mærke, at solen gav god varme, og al is var da også smeltet, da vi kom tilbage til Bramsnæs efter en fantastisk forårsdag på Isefjorden.

Turen.
Deltagerne: Torben, Jakob, Jens, Stig, Peter, Palle, Folmer, Michael og jeg.
Turens længde: 16,1 kilometer.
Vejret: skyfrit, masser af dejlig sol, temperaturen lå på ca. 10 grader, vandet blot 1 grad.

Ingen kommentarer: