onsdag den 31. oktober 2012

Onsdagsroning og fødselsdag

Torben har netop holdt rund fødselsdag, og det syntes Torben, at han, Jakob, Benny, Jens, Erik, Palle og jeg skulle fejre med en lækker hjemmelavet lagkage fra hans kone. Hvad Torben ikke vidste var, at vi syntes, det skulle fejres lidt mere, så vi havde købt smørebrød, og på den måde fik vi gjort lidt ekstra ud af madpakken uden Torbens viden.
Vinden var kraftig sydlig, så med den vindretning er der ikke mange muligheder i fjordene, men fra Herslev til "det lille gule hus" kan der gøres en fin lille tur, når vinden er kraftig fra syd,så vi satte ud fra Herslev Strand. En lille sæl lå lige uden for stranden og kiggede på os, den kom meget tæt hen til kajakkerne, inden den søgte over mod havnen, og vi fulgte kysten den anden vej mod Borrevejle, hvor vi krydsede fjorden og fulgte kysten op til Sejlklubben ved Lyndby, hvor vi prøvede at komme i land, men det var ikke muligt på grund af vanddybden og så en aldeles ildeugtende strand sammen med en glat jollerampe, så vi roede over til "det lille gule hus", hvor det var fint at komme i land. Det var dog ikke ret let at finde et sted med læ til frokosten, så det blev på nordsiden af huset, men vinden suste rundt om huset, så det var ikke det bedste sted at indtage højt belagt smørebrød omgivet af små flag. Torben blev noget overrasket, da jeg bad ham hente min madpakke i den bagerste luge på kajakken, hvor det lå tre kasser med smørebrød. Da vi havde spist, gik vi på jagt efter et mere vindstille sted til kaffen og Torbens lagkage. Det blev helt oppe ved vejen, hvor det var fint at være, og vinden ikke kunne mærkes. Lagkagen blev skåret fint ud, og den smagte himmelsk.

En lagkage til 7 personer.

Efter det store måltid med fint smørebrød, lagkage og kaffe gik vi tilbage til kajakkerne, fik hurtigt pakket og så tilbage mod Herslev. Vinden var taget til, så den stod på kraftig modvind til Lyndby Havn, hvorefter det var fint rovand, men ret så koldt. Vi krydsede tilbage til Borrevejle, inden vi roede nordpå, da vinden samtidig lagde sig, var det helt fint vejr resten af turen. Da vi kom til Gevninge Å, roede vi et lille stykke op ad åen for lige at se åens udløb i Roskilde Fjord. Åens udløb var en fin oplevelse inden vi satte kursen mod Herslev. Tilbage ved Herslev Strand fik vi hurtigt pakket sammen efter en fin, men kold tur og så en kop kaffe, inden vi kørte hver til sit.

Turen.
Deltagere: Torben, Jakob, Benny, Jens, Erik, Palle og jeg.
Turens længde: 17,6 kilometer.  
Vejret: kraftig vind fra sydige retninger 6 - 8 m/s., ganske lidt sol og temperaturerne lå på blot 6 grader.



søndag den 28. oktober 2012

Rotur og standerstrygning

Så er sommertiden slut for denne gang, og dermed er kajakklubbens sommersæsson også forbi. Vejret viste sig fra sin mest positive side, næsten vindstille, skyfrit og dermed også flot solskin. Måske havde vejret fået dårlig samvittighed over alt den regn og blæst, vi har fået gennem hele sommersæssonen. 12 kajakker lagde ud fra flydebroen for at markere, at sommersæssonen er slut. Turen gik til den gamle marinestation og retur, inden standeren blev taget ned denne fantastiske dag. Efter roturen spiste vi frokost, og klubbens standersang blev sunget. Bolette talte lidt om sæssonen, og så tog Henning standeren ned. Efter standerstrygningen blev der holdt aktivitetsmøde, og der blev sat rigtig mange spændende aktiviteter på vinterprogrammet.


Turen.
Turens længde: 14 kilometer.
Vejret: sol fra en næsten skyfri himmel, ingen vind og temperaturer på ca. 6 grader.



onsdag den 24. oktober 2012

En gylden efterårstur

Efteråret er i fuldt flor, og vi er inde i en periode med roligt vejr, godt nok ikke så meget sol, men så forsvinder efterårsfarverne ikke så hurtigt, så de kan nydes over flere uger. Det var lidt diset, da vi satte ud, men det klarede op hen over dagen. Dagens tur var fra Herslev til bugten ved ørnereden, og Torben, Elgjægeren, Benny, Jens, Palle og jeg var klar fra Herslev Strand. Erik havde tilmeldt sig, men dukkede ikke op, ærgeligt, da han havde lovet kage til kaffen. Vi fulgte kysten rimelig tæt for at nyde efterårets farver, som netop er så flot langs kysten rundt om Bognæs.Vinden var meget svag, så turen frem til frokoststedet foregik i særdeles roligt tempo, så vi kunne nyde kysten, og et par gange kunne vi også opleve havørnene. Vi lagde ind i den lille bugt, hvor havørnereden befinder sig og fandt en fint sted med læ til frokostpausen. Da vi havde spist, gik vi en lille tur i området, da det er så sjældent, at man må være i dette område på grund af havørnenes reder.


Tilbage ved kajakkerne fik vi hurtigt pakket sammen og af sted igen. Det var blæst lidt op, men ikke noget af betydning, og nu havde vi modvind til Færgebrorevet. Det var samtidig blevet klart i vejret, så sigtbarheden var meget fin. Fra Ølvig kunne vi opleve et par havørne svæve inde over skovkanten og ude over næsset. Tilbage ved Herslev fik vi hurtigt pakket sammen, vi kunne mærke, at det var blevet mere køligt, men vi skulle da lige have en kop kaffe at slutte turen af på. Det blev en onsdagstur med masser af efterårsfarver og havørne.

Turen.
Deltagere: Torben, Elgjægeren, Benny, Jens, Palle og jeg.
Turens længde: 17,3 kilometer.
Vejret: Kold vind fra vestlige retninger 1 - 4 m/s. ingen sol, ingen regn, men temperaturer på lige under 10 grader.



søndag den 21. oktober 2012

Med Orø i midten

Thomas og jeg syntes ikke, at Kristian skulle tage Orø rundt alene, så vi ville gerne med på turen rundt om Isefjordens Perle. Vi lagde ud fra Hammer Bakke og roede op i Øster Løb en stille formiddag, hvor der ikke var nogen vind og ingen bølger samt en let formiddagsdis, som gav den rette efterårsstemning. Næsby Rev, og specielt skrænterne inde på land, var iklædt efterårsfarver, som gav skrænterne et meget flot efterårsudseende.


Vi holdt en fin hastighed op gennem Øster Løb, og da vi kom over til Børrehoved Rev, kunne vi konstatere, at det var for tidligt at indtage frokosten, så vi besluttede at fortsætte over til Hønsehalsen for at holde pause der, så vi krydsede sejlrenden og roede over til Hønsehalsskoven, som vi fulgte er godt stykke, inden vi gik i land for at nyde frokosten i de flotte efterårsfarver. Det blev en kort frokostpause, som blev afsluttet med kage fra Kristians kone.


Tilbage i kajakkerne roede vi mod Marsmanden, og vi kunne konstatere, at der var kommet lidt mere vind. En enkelt lystfisker, som lå ved Marsmanden, fangede netop en lille fladfisk, der var så tynd som et stykke brevpapir. Vi krydsede igen sejlrenden og holdt os i nærheden af Orø. Der var lidt højvande i fjorden, så det var ingen sag at ro mellem Orø og Lindholm, og der var god vanddybde under denne del af turen. Til sidst passerede vi færgelinien ved Hammer Bakke, inden vi krydsede tilbage. Vi fik hurtigt pakket sammen og læsset bilerne, inden vi afsluttede turen med en kop kaffen og kørte hver til sit.

Turen.
Deltagere: Kristian, Thomas og jeg.
Turens længde: 21,4 kilometer.
Vejret: Meget svag vind fra nordlige retninger, ingen sol, ingen regn og temperaturer omkring 13 grader. Vandets temperatur er nu lige under 12 grader.



onsdag den 17. oktober 2012

Efterårstur til Anneberg.

Jeg havde egentlig sat næsen op efter en tur fra Lumsås til Gniben, men vejrsituationen ændrede sig til mere vind og mindre sol, så Peter, Erik og jeg besluttede i stedet at tage til Kongsøre og ro mod Nykøbing, så ville det kun være fra Sandskredet til marinestationen, der ville være problemer med vind og bølger. Peter har roet turen mange gange, mens Erik aldrig har været på de kanter, og så var vejrsituationen lige passende for denne tur. Vi mødtes ved kajakklubben og kom hurtigt af sted til Kongsøre, fik pakket kajakkerne og af sted mod Nykøbing. Nu er Nykøbing ikke særlig spændende at besøge, men retningen er god nok. Ved marinestationen var der ret hæftige bølger med refleksbølger, så de var tættet og store. På ydersiden af molen var dykkere i gang med at undersøge spunsvæggen. Sidste gang vi roede forbi, bemærkede jeg da også ret stor nedbrydning af moleanlægget. Da vi havde passeret marinestationen, var det bare fint vand at ro på, og så var der medvind og sol, så det gik bare i god fart mod Strandhusene, og vi besluttede straks at fortsætte til Anneberg, hvor vi vendte ud for Annebergmuseet og roede tilbage til Strandhusene, hvor vi lagde ind for frokostpause.


Turen fra Anneberg til Strandhusene var i modvind, og den var da ret kraftig. Da vi sad ved det grønne område, kom en af de lokale forbi, han  var ude at lufte børnebørnene, og så fik vi en snak om området, som havde fået meget høj status for lokalbefolkningen, nu hvor det var blevet sat i fin stand.  


Efter frokostpausen kom vi ret hurtigt af sted igen, og så var der lige 10 kilometer med modvind og masser af sol, men når vi holdt os tæt inde ved kysten, var det ikke så slemted vinden, så vi holdt en fin fart hele vejen til Kongsøre og nød solen og efterårsfarverne. Vind og bølger havde taget til, så turen rundt om marinestationen var ret voldsom med meget kraftige bølger, som kom langs med molen. Vi søgte hurtigt ind under land, da vi havde passeret molen, og så var det fint rovand igen. Tilbage ved Sandskrdeet fik vi hurtigt pakket sammen og så retur til kajakklubben, hvor vi fik fordelt udstyret i de respektive biler. Det blev også til en hurtig kop kaffe, inden vi kørte hver til sit efter en meget flot efterårstur på Isefjorden.

Turen.
Fra Sandskredet i Kongsøre til Anneberg og retur.
Deltagere: Peter, Erik og jeg.Turens længde: 24,6 kilometer.
Vejret: vind fra sydvest 6 - 8 m/s, en hel del sol og overskyet fra kl. 15.00, temperaturen var 13 grader. Vandet er nu nede på 11 grader "varmt".


onsdag den 10. oktober 2012

Rundt om Eskilsø

Onsdagsturen skulle i dag udgå fra Skovbroen, og turen var først rundt om Eskilsø, så skulle Jens komme til, og derefter skulle vi ind til Møllekrogen eller Klinten for at spise frokost, derefter retur til Skovbroen. På dagens tur var vi Torben, Jakob, Benny, Karin, Jens, Stig, Erik, Peter, Palle, Bjarne og jeg. Det var ret mange, og det var heldigt at Karin og Bjarne satte ud fra Jyllinge, ellers ville der være parkeringsproblemer ved Skovbroen. Stig parkerede da også for tæt på en af skovvejene, det mente åbenbart skovtrolden Knud. Han havde derfor tapet en ret uartig seddel fast på Stigs bil; ufatteligt at skovens folk ikke kan opføre sig bare lidt civiliseret. Vi kom ret hurtigt på vandet, og da der var meget højvande i dag, kunne vi ro tæt ind under Eskilsø og nyde den fantastiske lille ø. Fra den østlige tange til Skovbroen havde vi ret kraftig modvind. På sydsiden af øen så vi havørn, og Torben mente, at det var en musvåge, der generede havørnen, men den var ret langt væk.


Da vi nåede tilbage ved Skovbroen, mødte vi Jens, og så tog vi en beslutning om, at turen til Møllekrogen ville blive ret hård på grund af modvinden, så vi roede i stedet til Østby Havn for at spise frokost. Vestenvinden var noget mere kraftig, end vejrudsigten havde forudsagt. Vi holdt en god lang frokostpause, da vi sad i læ og solskin. Først den lidt kedelige madpakke og til kaffen, den mere spædende kage fra Patricia. Efter frokostpausen fulgte vi Karin og Bjarne et stykke nordover, inden de krydsede over fjorden. Derefter roede vi i roligt tempo tilbage til Skovbroen, hvor vi hurtigt fik pakket sammen og sluttede en rigtig fin tur med en kop kaffe.


Til andre kajakroere som bruger Skovbroen, så skal I parkere i skoven, og I må ikke benytte områderne ved skovvejene til parkering. Skovens folk kræver plads til deres maskiner, og da gæster åbenbart ikke er så velkomne ved Skovbroen, er der ingen grund til at genere skovens folk ydeligere.

Turen.
Fra Skovbroen rundt om Eskilsø og til Østby Havn.
Dato: 10 oktober, 2012.
Deltagere: Torben, Jakob, Benny, Karin, Jens, Stig, Erik, Peter, Palle, Bjarne og jeg.
Turens længde: 15 kilometer.
Vejret: vind fra vest 5 - 7 m/s. regnbyger i starten af dagen og sol fra middag. Temperaturen lå på 12 grader.



onsdag den 3. oktober 2012

Herslev - Roarpladsen og retur.

Onsdagsturen var en tur fra Herslev Strand til Roarpladsen sammen med Torben, Jakob, Benny, Jens, Erik, Peter, Palle og mig selv. Jens stødte dog først til ved Lyndby, da det er meget længe siden, han har været på vandet med os, og så var det Peters fødselsdag, men det var vi ikke klar over, før han sagde det. Peter havde fødselsdagskage med. Der var meldt vind fra syd, så vi roede vinterroning kystnært og uden voldsomme kryds, vi fulgte kysten hele vejen og holdt nogenlunde sammen,men det sidste kunne være langt bedre. Da vi var kommet over ved Lyndby, stødte Jens til, og så roede vi alle otte i medvind til Roarpladsen, hvor vi spiste frokost under åben himmel og i læ for vinden.


Vi kiggede lige på shelteren og måtte konstatere, at den trængte gevaldigt til en gang rengøring - sørgeligt at se. Efter en god lang frokostpause roede vi tilbage af stort set samme rute, men nu havde vi modvind hele vejen ned til Lindenborg, det var en rigtig god test af min skulder, og den gav ikke de store problemer i modvinden, så jeg vil nok ikke have den opereret. Vi sagde farvel til Jens ved Lyndby, og Erik forlod os ved Lindenborg, da han havde problemer med bentøjet, og så ville han tilbage hurtigst muligt, men nok ikke den mest smarte løsning at ro alene under de forhold.


Der var en hel del fugleflokke på vandet og i luften, så der var både flotte efterårsfarver og fugleflokke at nyde på turen.


Turen.
Herslev til Roarpladsen og retur.
Dato: 3. oktober 2012.
Deltagere: Torben, Jakob, Benny, Jens, Erik, Peter, Palle og jeg.
Turens længde: 20,1 kilometer.
Vejret: Overvejende skyet, vind fra syd ca. 5 - 6 m/s. og temperaturer på ca. 16 grader og vandet var blot 13 grader.