lørdag den 17. november 2012

Fra Jungedal til Kulhuse og retur i modvind.

Endelig en dag, hvor der ikke skulle skydes fra Jægerspris Skydeterræn, og så er det om at ro turen fra Jungedal til Kulhuse, hvis vejret er til en sådan tur på denne årstid. Vejrudsigten lovede en hel del sol, ingen regn, middel vind fra sydsydøst. Benny, Thomas, Peter og jeg syntes, det var ok, så vi mødtes halv ti ved stranden i Jungedal. Benny kom med sin nye Arrow Empower, som skulle på vandet for første gang. En meget smuk kajak, som han hentede hos Nicolai i går.

Bennys nye Arrow Empower i vandet for første gang.

Det var hamrende koldt, så nu er vi i fuldt vinterudstyr, og det er lidt mere besværligt at komme i kajakken, men vi kom hurtigt afsted, dagene er blevet mærkbart kortere, så vi skal ikke spilde tiden, hvis vi vil ro turen, inden det bliver mørkt. Vi havde side- og rygvind på turen gennem skydeområdet, så det gik helt fint. På turen til Kulhuse kunne vi opleve adskillige rovfugle inde over skydeterrænet, men vi kunne ikke se, hvad det var for nogle, da vi var nødt til at holde god afstand til kysten. Det var lavvandet, og området har rigtig mange sten liggende lige under vandoverfladen. Vi spiste frokost ved den nordlige vagtbygning, hvor vi også kunne opleve en større gruppe badende. Det så koldt ud, men de var ikke så længe i vandet. Vi fik spist frokost og så afsted igen. Vinden var ret kraftig, og de næste 5 kilometer var i strid modvind og en kraftig modsø, men vi kunne holde en nogenlunde fart, og først da vi kom ind i Dalbybugten, var modvinden moderat, men de sidste kilometer var ikke så nemme at ro, da der var sidesø og kraftig vind fra land.

Det var hvad vi fik af sol i dag, vi var ellers lovet sol det meste af dagen.

Først da vi var ved Jungedal, kom vi i læ for vinden, men vi havde nu roet 12 kilometer i modvind. Solen var tilmed også ved at sige tak for i dag, og det var også blevet mørkt, da vi kørte fra Jungedal.  

Tilbage ved Jungedal efter en fin tur på Isefjorden, hvor vinden var lidt hård ved os.

Turen gennem Jægerspris Skydeterræn er en meget flot tur, men jeg må indrømme, at turen tager sig bedst ud, når det er sommer, solen skinner, og vi kan ro i sommerdres.

Turen.
Deltagere: Benny, Thomas, Peter og jeg.
Turens længde: 25,0 kilometer.
Vejret: Kraftig vind fra syssydøst ca. 7 m/s og over 10 m/s. i vindstødene, ingen sol, ingen regn og temperaturerne lå mellem 2,5 - 4 grader.

Ingen kommentarer: