onsdag den 10. oktober 2012

Rundt om Eskilsø

Onsdagsturen skulle i dag udgå fra Skovbroen, og turen var først rundt om Eskilsø, så skulle Jens komme til, og derefter skulle vi ind til Møllekrogen eller Klinten for at spise frokost, derefter retur til Skovbroen. På dagens tur var vi Torben, Jakob, Benny, Karin, Jens, Stig, Erik, Peter, Palle, Bjarne og jeg. Det var ret mange, og det var heldigt at Karin og Bjarne satte ud fra Jyllinge, ellers ville der være parkeringsproblemer ved Skovbroen. Stig parkerede da også for tæt på en af skovvejene, det mente åbenbart skovtrolden Knud. Han havde derfor tapet en ret uartig seddel fast på Stigs bil; ufatteligt at skovens folk ikke kan opføre sig bare lidt civiliseret. Vi kom ret hurtigt på vandet, og da der var meget højvande i dag, kunne vi ro tæt ind under Eskilsø og nyde den fantastiske lille ø. Fra den østlige tange til Skovbroen havde vi ret kraftig modvind. På sydsiden af øen så vi havørn, og Torben mente, at det var en musvåge, der generede havørnen, men den var ret langt væk.


Da vi nåede tilbage ved Skovbroen, mødte vi Jens, og så tog vi en beslutning om, at turen til Møllekrogen ville blive ret hård på grund af modvinden, så vi roede i stedet til Østby Havn for at spise frokost. Vestenvinden var noget mere kraftig, end vejrudsigten havde forudsagt. Vi holdt en god lang frokostpause, da vi sad i læ og solskin. Først den lidt kedelige madpakke og til kaffen, den mere spædende kage fra Patricia. Efter frokostpausen fulgte vi Karin og Bjarne et stykke nordover, inden de krydsede over fjorden. Derefter roede vi i roligt tempo tilbage til Skovbroen, hvor vi hurtigt fik pakket sammen og sluttede en rigtig fin tur med en kop kaffe.


Til andre kajakroere som bruger Skovbroen, så skal I parkere i skoven, og I må ikke benytte områderne ved skovvejene til parkering. Skovens folk kræver plads til deres maskiner, og da gæster åbenbart ikke er så velkomne ved Skovbroen, er der ingen grund til at genere skovens folk ydeligere.

Turen.
Fra Skovbroen rundt om Eskilsø og til Østby Havn.
Dato: 10 oktober, 2012.
Deltagere: Torben, Jakob, Benny, Karin, Jens, Stig, Erik, Peter, Palle, Bjarne og jeg.
Turens længde: 15 kilometer.
Vejret: vind fra vest 5 - 7 m/s. regnbyger i starten af dagen og sol fra middag. Temperaturen lå på 12 grader.Ingen kommentarer: