søndag den 21. oktober 2012

Med Orø i midten

Thomas og jeg syntes ikke, at Kristian skulle tage Orø rundt alene, så vi ville gerne med på turen rundt om Isefjordens Perle. Vi lagde ud fra Hammer Bakke og roede op i Øster Løb en stille formiddag, hvor der ikke var nogen vind og ingen bølger samt en let formiddagsdis, som gav den rette efterårsstemning. Næsby Rev, og specielt skrænterne inde på land, var iklædt efterårsfarver, som gav skrænterne et meget flot efterårsudseende.


Vi holdt en fin hastighed op gennem Øster Løb, og da vi kom over til Børrehoved Rev, kunne vi konstatere, at det var for tidligt at indtage frokosten, så vi besluttede at fortsætte over til Hønsehalsen for at holde pause der, så vi krydsede sejlrenden og roede over til Hønsehalsskoven, som vi fulgte er godt stykke, inden vi gik i land for at nyde frokosten i de flotte efterårsfarver. Det blev en kort frokostpause, som blev afsluttet med kage fra Kristians kone.


Tilbage i kajakkerne roede vi mod Marsmanden, og vi kunne konstatere, at der var kommet lidt mere vind. En enkelt lystfisker, som lå ved Marsmanden, fangede netop en lille fladfisk, der var så tynd som et stykke brevpapir. Vi krydsede igen sejlrenden og holdt os i nærheden af Orø. Der var lidt højvande i fjorden, så det var ingen sag at ro mellem Orø og Lindholm, og der var god vanddybde under denne del af turen. Til sidst passerede vi færgelinien ved Hammer Bakke, inden vi krydsede tilbage. Vi fik hurtigt pakket sammen og læsset bilerne, inden vi afsluttede turen med en kop kaffen og kørte hver til sit.

Turen.
Deltagere: Kristian, Thomas og jeg.
Turens længde: 21,4 kilometer.
Vejret: Meget svag vind fra nordlige retninger, ingen sol, ingen regn og temperaturer omkring 13 grader. Vandets temperatur er nu lige under 12 grader.Ingen kommentarer: