onsdag den 24. oktober 2012

En gylden efterårstur

Efteråret er i fuldt flor, og vi er inde i en periode med roligt vejr, godt nok ikke så meget sol, men så forsvinder efterårsfarverne ikke så hurtigt, så de kan nydes over flere uger. Det var lidt diset, da vi satte ud, men det klarede op hen over dagen. Dagens tur var fra Herslev til bugten ved ørnereden, og Torben, Elgjægeren, Benny, Jens, Palle og jeg var klar fra Herslev Strand. Erik havde tilmeldt sig, men dukkede ikke op, ærgeligt, da han havde lovet kage til kaffen. Vi fulgte kysten rimelig tæt for at nyde efterårets farver, som netop er så flot langs kysten rundt om Bognæs.Vinden var meget svag, så turen frem til frokoststedet foregik i særdeles roligt tempo, så vi kunne nyde kysten, og et par gange kunne vi også opleve havørnene. Vi lagde ind i den lille bugt, hvor havørnereden befinder sig og fandt en fint sted med læ til frokostpausen. Da vi havde spist, gik vi en lille tur i området, da det er så sjældent, at man må være i dette område på grund af havørnenes reder.


Tilbage ved kajakkerne fik vi hurtigt pakket sammen og af sted igen. Det var blæst lidt op, men ikke noget af betydning, og nu havde vi modvind til Færgebrorevet. Det var samtidig blevet klart i vejret, så sigtbarheden var meget fin. Fra Ølvig kunne vi opleve et par havørne svæve inde over skovkanten og ude over næsset. Tilbage ved Herslev fik vi hurtigt pakket sammen, vi kunne mærke, at det var blevet mere køligt, men vi skulle da lige have en kop kaffe at slutte turen af på. Det blev en onsdagstur med masser af efterårsfarver og havørne.

Turen.
Deltagere: Torben, Elgjægeren, Benny, Jens, Palle og jeg.
Turens længde: 17,3 kilometer.
Vejret: Kold vind fra vestlige retninger 1 - 4 m/s. ingen sol, ingen regn, men temperaturer på lige under 10 grader.Ingen kommentarer: